PONTA: Daca voi fi trimis in judecata, presedintele nu ma poate suspenda, nu exista acest drept constitutional

Premierul VICTOR PONTA a declarat joi seara, intr-o emisiune televizata, intrebat daca a discutat cu presedintele KLAUS IOHANNIS despre dosarul sau de la DNA dupa ce seful statului i-a solicitat demisia, ca “nu e cazul sa faca acest lucru”, mentionand ca in urma unei eventuale trimiteri a sa in judecata presedintele nu are niciun drept constitutional sa il suspende din functie.

Primul ministru a precizat ca se considera “nevinovat” la acuzatiile de complicitate la evaziune fiscala motiv pentru care a cerut procurorilor DNA disjungerea dosarului sau din dosarul mare “Rovinari-Turceni” pentru o solutionare cat mai rapida a situatiei.

“Pana pe 5 iunie am avut o relatie foarte civilizata si constructiva si normala cu domnul IOHANNIS, a fost o perioada mai rece, iar in ultimele saptamani ne-am intalnit, am discutat. Nu am mai discutat cu presedintele despre dosarul meu si consider ca nu e cazul sa vorbesc cu presedintele despre dosare. Pozitia presedintelui de atunci a fost una politica, nu mi se pare in regula dar o inteleg. (…) Sunt inculpat in dosar, dar nu trimis in judecata. Daca voi fi trimis in judecata, presedintele nu ma poate suspenda, nu exista acest drept constitutional”, a spus PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA s-a prezentat la DNA: Am cerut sa fie DISJUNSA cauza mea din DOSARUL mare. UPDATE

Totodata, premierul a reiterat ca nu va demisiona din functia pe care o detine atat timp cat coalitia de guvernare il sustine, el punctand totusi ca nu doreste sa mai ramana pe postul de premier si dupa 2016, dar ca ia in calcul o noua candidatura la Camera Deputatilor.

 Sursa foto romaniatv