Ponta: Darius Valcov, unul dintre cei mai competenti ministri. Am trei posibile variante

Ponta: Darius Valcov, unul dintre cei mai competenti ministri. Am trei posibile variante

Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara, in studioul B1 TV, ca regreta plecarea lui Darius Valcov din Guvern, deoarece a fost “unul dintre cei mai prezenti si competenti ministri din ultima perioada”. Ponta a tinut sa sublinieze ca demisia lui Darius Valcov de la Ministerul Finantelor este o pierdere pentru Guvern si a adaugat ca are trei posibile variante de ministri. 

“Cu siguranta Darius Valcov a fost unul dintre cei mai prezenti si cei mai competenti ministri in ultima perioada. E o pierdere pentru Guvern. Ministrul de Finate e o pozitie-cheie pentru Guvern. E o situatie mai mult decat neplacuta. Am stat de vorba astazi cu Darius Valcov. A spus in ianuarie Klaus Iohannis si eu i-am dat dreptate: “Justitia este foarte buna”. Povestile pe surse, aia este altceva”, a spus Darius Valcov.

Victor Ponta a mai spus ca a discutat cu Darius Valcov, duminica dupa-amiaza, si a adaugat ca ii va cere presedintelui Klaus Iohannis ca vrea sa il lase sa termine Codul Fiscal.

Citeste si: DARIUS VALCOV SI-A DAT DEMISIA DE LA MINISTERUL FINANTELOR

“Azi la pranz, (ministrul Valcov – n.red.) mi-a spus foarte clar “Poftiti demisia mea”. L-am intrebat astazi “Care este calitatea ta procesuala”. Mi-a zis: “Sunt suspect”. Atat. L-am intrebat, pentru ca este ministru, este membru CSAT, i-am spus “Vreau sa stiu ce stii tu”. I-am spus si lui si o sa ii spun si presedintelui Iohannis ca vreau sa termine Codul Fiscal. Mai sunt cateva zile. Daca aduc acum pe altcineva sa ia de la capat Codul Fiscal este o chestiune foarte grea”, a mai adaugat Ponta.

“Conform legii, eu trebuie sa propun inlocuirea. Fiind senator, doar Senatul poate sa il suspende. L-am rugat pe dl Valcov sa nu discute nimic cu presa pana cand nu discuta cu mine. La Ministerul de Finante, daca o zi nu exista ministru, se blocheaza tot. Lasi toata tara fara functionare. De maine ma apuc sa gasesc un kamikaze care sa fie ministru. Am trei posibile variante pentru ministri”, a declarat Victor Ponta.

Citeste si: PRESEDINTELE IOHANNIS I-A CERUT DEMISIA LUI DARIUS VALCOV