PONTA, despre aderarea Romaniei la Schengen: Pozitia de azi a Comisiei Europene este importanta

Premierul VICTOR PONTA a scris joi un mesaj pe pagina de Facebook despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen, explicand ca pozitia Comisiei Europene de azi este importanta pentru Romania.

Seful Executivului a atasat si un link catre o stire potrivit careia Romania si Bulgaria sunt aproape de intrarea in Schengen, dupa cum a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Comsiiei Europene, Natasha Bertaud.

Cu toate acestea, PONTA nu uita sa atace liberalii, intrebandu-se cat timp vor continua “tot felul de basisti vopsiti recent in penelisti” sa acuze Guvernul pentru ca Romania nu intra in spatiul Schengen.

CITESTE SI: CE: Romania si Bulgaria indeplinesc conditiile de aderare la Schengen, dar decizia este una politica 

“Desi poate nu suficient pentru cele 2-3 state membre care inca se opun, pozitia de azi a Comisiei Europene este importanta pentru Romania! (Ma intreb cat timp vor continua tot felul de basisti vopsiti recent in penelisti sa spuna ca nu intram in Schengen din cauza Guvernului)”
, a scris PONTA pe site-ul de socializare.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A RESPINS COTELE OBLIGATORII DE REFUGIATI IMPUSE DE CE ROMANIEI

Purtatoarea de cuvant a Comisiei Europene, Natasha Bertaud, a declarat, joi, ca Romania si Bulgaria indeplinesc conditiile de aderare la spatiul Schengen, explicand ca acum decizia este una politica si trebuie luata de Consiliul Uniunii Europene si de Consiliul European.

Sursa foto b1