Ponta, despre ancheta Lukoil: Nu am vorbit cu niciun procuror

Victor Ponta, despre noul Cod Fiscal: Vor decide autoritatile locale asupra scaderii sau majorarii taxelor

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, intr-o interventie telefonica la postul Antena 3, ca nu a intervenit in ancheta Lukoil, subliniind ca nu a vorbit cu niciun procuror pe marginea acestui dosar. Declaratia sa vine in conditiile in care acesta a criticat in mod repetat masura sechestrului impusa de procuror pe conturile de salarii.

“Nu am facut nicio interferenta in justitie, nu am vorbit cu niciun procuror”, a declarat premierul Ponta, intrebat despre scandalul iscat in jurul cazului Lukoil.

Victor Ponta a reiterat faptul ca in calitate de premier are o obligatie fata de “cei 3500 de oameni (angajati ai rafinariei Petrotel Ploiesti – n.red.) care poimaine ar trebui sa isi incaseze salariul. (…) Pe mine m-a interesat si ma bucur ca acesti 3500 de oameni vineri o sa isi ia salariul”.

Citeste si: LUKOIL va decide vineri daca inchide rafinaria din Ploiesti

In acelasi timp, Ponta a reluat declaratiile facute in cursul zilei, mentionand ca orice rafinarie din Romania plateste lunar catre bugetul general consolidat aproximativ 100 milioane de dolari.

Amintim ca Parchetul Curtii de Apel Ploiesti a precizat, miercuri, ca deciziile luate in cazul S.C. Petrotel Lukoil SA au rezultat in urma discutiilor cu reprezentantii conducerii societatii si “nu urmare unor declaratii cu caracter public facute de persoane din spatiul politic”, transmite Mediafax.

Declaratiile lui Ponta si decizia ulterioara a procurorilor de ridicare partiala a sechestrului au determinat reactii politice, dar si reactia CSM, care urmeaza sa decida daca a fost afectata independenta procurorului de caz. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti sustine insa ca decizia apartine procurorului si ca nu a fost influentata politic.

Tot miercuri, prim-vicepresedintele gupului Lukoil, Vladimir Nekrasov, a declarat ca a incheiat o intelegere cu procurorii romani si ca pana vineri conducerea grupului petrolier va decide daca va inchide sau nu rafinaria Petrotel.

Citeste si: PARCHETUL face precizari in legatura cu dosarul LUKOIL

“Ar fi pacat sa trebuiasca sa oprim rafinaria. Am investit multi bani aici”, a spus Nekrasov int-o intalnire cu presa.

Nekrasov a adaugat ca marti a avut intalniri cu procurorul care ancheteaza dosarul Petrotel, cu vicepremierul Liviu Dragnea si cu ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

“Intelegem foarte bine ca ei (Dragnea si Nicolescu, n.r.) nu au cum sa intervina intr-o ancheta a procuraturii. Lor de asemenea le pare rau ca in cazul opririi rafinariei vor trebui sa revizuiasca in minus bugetul tarii”, a adaugat Nekrasov.