Ponta, despre atacurile lui Basescu la magistrati si Lukoil: Cel mai grav act al unui oficial roman din ultimii 25 de ani

Victor Ponta: Nu exclud un nou acord cu FMI. Ei sunt mai pesimisti, s-au invatat cu guvernul Boc

Atacul presedintelui Traian Basescu la adresa magistratilor CSM si Lukoil, precum si indicatia referitoare la cati bani trebuie dati pentru o opera a lui Brancusi reflecta o persoana foarte tulburata si incapabila sa isi exercite functia, a declarat premierul Victor Ponta.

“Era foarte agitat si tulburat, am vazut ca s-a certat cu magistratii de la CSM. Cred ca e cel mai grav act din partea unui oficial roman in ultimii 25 de ani. Foarte grav, ne-a spus cati bani trebuie sa dam pe o opera de arta. E o negociere aflata in desfasurare, ideea e sa obtii un pret cat mai bun, domnul Basescu ne-a spus la televizor cati bani trebuie sa dam. Dupa care s-a rafuit cu cei de la Lukoil. Astfel de declaratii facute la tulburare nu sunt benefice”, a spus premierul.

Referitor la cazul Lukoil, premierul a declarat: “Din punct de veedre al Guvernului, toate companiile trebuie sa respecte legea, vom lua toate deciziile necesare pentru a salva locuri de munca si a avea incasarile la buget. Deciziile se iau in baza unei analize, nu la nervi, nu la tulburare, sau in scop politic. Va garantez ca guvernul are toate aceste probleme in analiza, am discutat deja cu celelalte institutii si asemenea declaratii tulburate la televizor nu pot decat sa faca rau”, a spus Ponta.

Citeste si: BASESCU, SUPARAT PE LUKOIL: CER GUVERNULUI SA FIE PREGATIT SA PREIA RAFINARIA DE LA PLOIESTI

Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, drept inadmisibila presiunea facuta de reprezentantul companiei Lukoil si a cerut Guvernului ca daca maine Lukoil nu reia productia sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti.

El a sustinut ca atitudinea partii romane fata de Lukoil trebuie sa fie “pe intelesul rusilor”, avertizand ca aceasta companie trebuie sa se hotarasca: ori respecta legile statului roman si ramane aici, ori, “daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo”.

Vezi si alte declaratii facute joi de Traian Basescu

In acelasi timp, presedintele l-a acuzat pe judecatorul Horatius Dumbrava ca “minte”, el precizand ca isi mentine integral declaratia pe care a facut-o atunci cand a dat avizul de incepere a urmarii penale fata de cinci fosti ministri.