PONTA, despre campania de alocare a 6% din PIB pentru sanatate: Noi dam bani de la BUGET, nu din PIB

Sute de persoane au semnat o petitie pentru alocarea a 6% din PIB pentru sanatate, in cadrul unei campanii lansata la initiativa Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC).

Referitor la aceasta campanie, VICTOR PONTA a declarat ca si el si-ar dori ca sanatatea sa primeasca mai multi bani, dar, trebuie tinut cont de capacitatile pe care le are in acest moment bugetul.

”Eu vreau sa fac campanie 60% din PIB pentru sanatate. Aceste campanii sunt foarte bune, problema este ca noi dam bani din buget, nu din PIB. Toate resursele suplimentare pe care le avem merg la sanatate si la educatie. 

Asa va pot spune ca vreau sa dau 6% din PIB pentru educatie, dumneavoastra spuneti ca dati 7, apoi eu spus 8 si tot asa. Prefer sa fiu serios si sa spun cat putem da. Vedeti ca am majorat salariile din sistemul sanitar cu 25% de la 1 octombrie. Cand am avut bani, am dat. Nici nu cred ca oamenii stiu cat este PIB-ul. Campaniile sunt frumoase, dar eu sunt cu lucrurile concrete, nu cu povestile”, a declarat premierul.

Sursa foto: dcnews