PONTA, despre canalele TV din PE: Sa schimbam senzatia ca PPE conduce totul in Europa

Premierul VICTOR PONTA a declarat ca trebuie schimbata senzatia din media conform careia PPE conduce totul in Europa, desi social-democratii sunt numeric egali in Parlamentul European la nivel de premieri.

Voi avea si o observatie poate mai amara: acum, in Consiliul European suntem 11 prim-ministri socialisti si social-democrati si 11 prim-ministri din PPE, dar in media europeana si opinia publica pare ca PPE conduce inca totul in Europa si cred ca este misiunea noastra sa dovedim tuturor votantilor nostri ca avem o voce si o influenta egale la adoptarea deciziilor in Uniunea Europeana“, a spus Ponta, intr-o intalnire cu grupul european al social-democratilor din Parlamentul European (PE).

CITESTE SI: PONTA, dupa intalnirea cu JUNKER si SCHULZ: Mai ramane sa CONVINGEM una sau doua tari cu privire la intrarea in Schengen

Ca exemplu, Ponta a declarat ca PSD a ocupat, in urma alegerilor de anul trecut, jumatate din locurile rezervate Romaniei in Parlamentul European, dar ca atunci cand s-a pus problema unei minore schimbari privind canalele interne de televiziune din cadrul acestui for, PPE a transmis ca nu poate fi schimbat nimic, scrie Mediafax.

De aceea cred ca ar trebui sa ne folosim forta care ne-a fost data de catre votantii nostri si sa cooperam cu toate celelalte grupuri, pentru a arata votantilor nostri ca indeplinim promisiunile si ca ii reprezentam si luptam pentru ei“, a conchis Ponta.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Nu se mai impune un tratament special pentru ROMANIA

Grupul PSD din PE a solicitat printr-o petitie inlocuirea postului de stiri RealitateaTv cu Antena3 in circuitul tv intern al PE. Petitia a fost sustinuta de europarlamentari precum Mircea Diaconu sau Norica Nicolai.

Sursa foto www.agerpres.ro