PONTA, despre cazul SOVA: SENATUL trebuie sa aplice DECIZIA CCR, oricare este aceea

Senatul trebuie sa aplice decizia Curtii Constitutionale, oricare este aceea, astfel ca va respecta decizia CCR in cazul Sova, a declarat liderul PSD, premierul VICTOR PONTA.

“Senatul trebuie sa aplice decizia Curtii Constitutionale, oricare este aceea. Senatul va respecta decizia Curtii Constitutionale“, a spus PONTA.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit, miercuri, in urma analizarii sesizarii PNL, ca hotararea Senatului in cazul solicitarii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova este neconstitutionala.

CITESTE SI: Votul in cazul DAN SOVA ar putea fi RELUAT

CCR arata, intr-un comunicat de presa, ca in urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, s-a constatat ca Hotararea Senatului din 25 martie 2015 in cazul lui Dan Sova este neconstitutionala, intrucat a fost adoptata in temeiul unor dispozitii legale si regulamentare care contraveneau prevederilor articolului 76 alineatul 2 din Constitutie.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca Hotararea Senatului nr. 32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a domnului senator sova Dan – Coman, este neconstitutionala, intrucat a fost adoptata in temeiul unor dispozitii legale si regulamentare care contraveneau prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutie”, se arata in decizia CCR in cazul sesizarii formulate de 46 senatori apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: DECIZIA CCR privind cazul DAN SOVA trebuie pusa in aplicare de URGENTA; asteptam DEMISIA lui TARICEANU

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Senatului. Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial.

Sursa foto www.monitorulcj.ro