Ponta, despre clauzele abuzive: Va trebui sa facem o specializare a instantelor

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca va trebui infiintata o specializare a instantelor, in contextul in care clauzele abuzive din contractele de prestari servicii, inclusiv cele care au ca obiect creditele bancare, vor putea fi denuntate incepand cu data de 1 octombrie.

“Va trebui sa facem o anumita specializare a instantelor. Solutia ar fi ori Curtea de Apel ori Tribunalul Bucuresti, ori doua sau trei tribunale specializate pe regiuni. Insa o anumita specializare a judecatorilor in asemenea procese e necesara. Intra in vigoare codul de procedura civila si sunt convins ca nu va fi o pierdere pentru sistemul bancar, ci o protejare pentru cei care acceseaza credite”, a declarat premierul Victor Ponta.

Clauzele abuzive din contractele de prestari servicii, inclusiv cele care au ca obiect creditele bancare, vor putea fi denuntate incepand cu data de 1 octombrie. Masura vine dupa ce proiectul de ordonanta de urgenta, initiat de Ministerul Justitiei, care amana pana in februarie 2014 aceasta posibilitate, a fost discutat de Guvern, dar nu aprobat, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Totodata, premierul Victor Ponta a confirmat pentru sursa citata decizia Guvernului de a nu mai amana posibilitatea denuntarii clauzelor abuzive din contractele de prestari servicii.

Afla aici detalii