Ponta, despre conflictul dintre PNL si PC: Nu vad sa puna in pericol functionarea Guvernului

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, la TVR, ca nu vede un pericol pentru functionarea Guvernului in conflictul iscat intre PNL si PC, insa a adaugat ca daca acest lucru se va intampla, atunci va interveni.

“Nu voi interveni decat in masura in care acest, sa zic, conflict ar influenta functionarea Guvernului, ceea ce nu s-a intamplat pana acum si, sincer sa fiu, nu cred ca se va intampla. Am acest dar, de care sunt foarte mandru. Eu am o relatie foarte buna si cu Crin Antonescu, si cu Daniel Constantin, si cu Gabi Oprea, am si cu Hunor Kelemen, am si cu Daniel Fenechiu, noul lider de la PP-DD. As avea si cu PDL-istii daca as avea cu cine, insa eu, ca prim-ministru, am obligatia sa am o relatie buna. Coabitez si cu domnul Basescu, daca trebuie, ca trebuie si nu am ce sa fac. Deci eu nu vad un pericol pentru functionarea Guvernului acest mic conflict”, a precizat Ponta, la televiziunea publica.

Ponta a tinut sa vorbeasca si despre faptul ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, a reprezentat Romania la Zagreb, cu prilejul aderarii Croatiei la Uniunea Europeana, incepand cu 1 iulie. Premierul a aratat ca reprezentarea Romaniei de catre al doilea om in stat este o decizie constitutionala.

“Mi-a spus chiar Crin Antonescu de acest lucru in momentul in care a avut discutia cu presedintele. L-am incurajat total in acest sens. Crin Antonescu este constitutional al doilea om in stat. Atunci cand presedintele, numarul unu constitutional, nu participa la un eveniment de politica europeana, asa cum este sarbatoarea de la Zagreb, a intrarii Croatiei in UE, e absolut logic sa fie numarul doi. Daca nu era nici numarul doi, probabil mergea domnul Zgonea”, a precizat Ponta.