Ponta, despre declaratia lui Antonescu: Pentru mine este o lovitura personala, chiar sunt afectat

Premierul Victor Ponta s-a declarat afectat de afirmatiile facute de presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa sedinta Delegatiei Permanente de marti seara, pe care le-a catalogat drept “o lovitura personala” si a tinut sa precizeze ca nu a mai vorbit cu Crin Antonescu de marti seara, inainte sa inceapa sedinta PNL.

“Nu am mai vorbit de aseara cu Crin Antonescu. Am fost prezent cand a discutat Tariceanu, insa Crin Antonescu este un om cu care am facut o multime de lucruri bune si oricand sunt dispus si disponibil in a discuta o solutie pentru Romania. Eu am incercat prin declaratiile mele publice, sa pun apa peste foc, nu gaz peste foc si nu intentionez sa schimb acest lucru. Asta mai lipseste, sa mai povestesc si eu lucruri. Pentru mine aseara, declaratia sa reprezinta o lovitura si personala chiar, chiar m-a afectat si sunt afectat, nu am considerat ca-i vreun motiv de bucurie ruperea USL, o sa fiu bucuros cand vom reusi sa refacem USL, atunci voi fi bucuros”, a declarat Victor Ponta.

Referitor la intalnirea avuta, miercuri, cu senatorul Calin Popescu Tariceanu, premierul a explicat ca in cadrul discutiilor avute la Guvern, i-a reconfirmat “totala deschidere pentru refacerea USL”.

Vezi aici declaratia integrala a lui Crin Antonescu cu privire la actiunea lui Tariceanu

“Din discutia cu domnul Tariceanu si alti lideri liberali le-am reconfirmat totala deschidere a mea pentru refacerea USL, a guvernarii in formula in care am pornit la durm. Implica pastrarea tuturor obligatiilor pe care PSD mi le-a asumat pana acum. Acelasi tratament ca partide, candidat comun la prezidentiale, sunt lucruri valabile si in perioada urmatoare”, a mai spus Ponta.

Despre noul Guvern Ponta 3, premierul a precizat ca “va fi un cabinet care isi va asuma programul de guvernare asumat de USL, nu va face schimbari majore, in ideea ca ministrii PNL se vor intoarce in Guvern” si a adaugat ca va fi “un cabinet care sper sa aiba in componenta oameni care sa reprezinte nu doar social-democratia, ci si celelalte curente de gandire care au stat la baza formarii USL”.

“Pentru UDMR, singurul lucru pe care il discutam este ce  ne-am asumat ca USL. Am semnatura d-lui Antonesuc si a mea din 2012, nimic in plus, nimic in minus. Nu pot sa anticipez rezultatul discutiilor, daca va uitati la acordul cu USL, discutiile cuprind reprezentarea in Guvern, dar mai ales proiecte comune”, a completat Victor Ponta.