Ponta, despre declaratiile lui Basescu: Mizeriile lui nu sunt importante, multe tari au intrat in recesiune

Premierul Victor Ponta a comentat, joi seara, declaratiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora Romania a intrat in recesiune si risca intrarea in criza, subliniind ca “Romania este intr-o situatie mai buna decat ate tari”, in conditiile in care “Europa a primit azi o veste foarte proasta, multe tari au intrat in recesiune”.

“Cand vorbim de economie, mizeriile lui Basescu nu sunt importante. Trebuie sa le spunem oamenilor cum stam. Pe primul semestru avem o crestere fata de 2013, important este ca avem locuri de munca si incasari din fonduri europene. Daca va uitati pe toate televiziunile internationale, Europa a primit azi o veste proasta, multe tari au intrat in recesiune. Trebuie sa ne indreptam catre alte piete, Turcia, China, Africa. Catre Rusia, toate relatiile economice cu UE vor merge din rau in mai rau. Important ca vreau sa avem stabilitate, sa ne folosima tuurile, pe primele 6 luni avem cresterea exporturilor si a consumului. Sa incercam sa pastram acest ritm”, a declarat Ponta.

“INS lucreaza in coordonarea Eurostat. Daca sunt probleme, Eurostat ne va spune”, a adaugat premierul, intrebat cum comenteaza afirmatia lui Basescu privind datele eronate publicate de INS.

Citeste si: Basescu a anuntat ca Romania a intrat in recesiune si suntem la un pas de criza