PONTA, despre DOSARUL REFERENDUMULUI: ”Pentru ceva ILEGAL se SESIZEAZA, nu se VORBESTE ca la PIATA”

VICTOR PONTA, PREMIERUL ROMANIEI, REACTIE, SCANDAL, BLOCAJ, NEMULTUMIRI, SISTEM MEDICAL, CARDURI SANATATE, PROIECT FUNDAMENTAL, IMBUNATATIRI

Liderul PSD, VICTOR PONTA, nu a dorit sa comenteze pozitia DNA de la ICCJ, conform careia martorii propusi de apararea lui Dragnea in dosarul Referendumului au vorbit inainte de audieri cu acesta, spunand doar ca, daca cineva stie ca s-a comis ceva ilegal, “se sesizeaza, nu vorbeste ca la piata”.

Nu pot sa comentez nimic, dar pot sa comentez de principiu: daca cineva stie ca s-a comis ceva ilegal, se sesizeaza, nu vorbeste asa, ca la piata. Eu nu am fost intrebat de asa ceva“, a raspuns Ponta intrebarilor presei pe aceasta tema.

Procurorii anticoruptie au cerut, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul Referendumului la o pedeapsa cu executare, sustinand ca martorii propusi de apararea lui Dragnea au vorbit inainte de audieri cu acesta pentru a-si pune in acord declaratiile.

CITESTE SI: DOSARUL REFERENDUMUL: INSTANTA SE VA PRONUNTA IN 6 MAI. UPDATE 

Inalta Curte a ramas in pronuntare si a stabilit sa ia o decizie, pe fond, in 6 mai.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea a spus, cand a ajuns la instanta suprema, ca nu a gasit in rechizitoriul procurorilor nicio proba pentru faptele pentru care este judecat.

Sper sa fiu achitat, pentru ca n-am gasit in rechizitoriu vreo proba prin care sa se dovedeasca ca as fi facut faptele pentru care am fost trimis in judecata“, a afirmat Liviu Dragnea.

Reprezentantul DNA, prezent miercuri la dezbaterile finale din dosarul Referendumului, le-a cerut judecatorilor instantei supreme ca Livu Dragnea sa fie condamnat la o pedeapsa cu executare in acest caz.

CITESTE SI: DRAGNEA, despre DOSARUL REFERENDUMULUI: ”SUSTIN cu TARIE NEVINOVATIA MEA”

“Consideram ca martorii propusi in aparare au discutat inainte de termen cu inculpatul pentru a cadea de acord cu ce sa spuna in instanta”, a mentionat procurorul.

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie 2013 dosarul “Frauda la referendum”, in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a inceput in 15 noiembrie.