PONTA, despre DRAGNEA: PSD e liber sa aleaga pe cine vrea, iar el a fost alegerea

VICTOR PONTA a vorbit la postul B1 TV despre Comitetul Executiv National al PSD care a avut loc miercuri si despre deciziile luate in cadrul acesteia.

Astfel, premierul spune ca “s-a decis ca pana la sfarsitul anului sa fie Congres. In urma demisiei mele s-a decis ca presedintele interimar sa fie LIVIU DRAGNEA. A fost un vot foarte clar, LIVIU e presedinte interimar pana la Congres”.

“Sigur ca de maine, aceeasi care astazi il indemnau sa candideze, o sa-l faca praf, dar LIVIU e mare, a vazut politica si stie la ce sa se astepte, iar noi il vom ajuta sa reziste”, este de parere primul ministru.

CITESTE SI: DRAGNEA, noul PRESEDINTE INTERIMAR al PSD. DRAGNEA: PSD este un partid unit catre poate trece peste probleme mai mici sau mai mari. UPDATE 

Intrebat daca premierul va candida la scrutinul intern, premierul a raspuns negativ.

Insa, premierul nu considera ca votul de astazi, in conditiile in care o sustinea pe ROVANA PLUMB, o infrangere – “Din punctul meu de vedere nu e o infrangere. Daca asta da satisfactie propagandei e bine, eu ma bucur. Important e ca LIVIU DRAGNEA a obtinut un vot foarte clar si cei care nu l-au votat, il vor sprijini”.

Seful Guvernului a recunoscut ca nu a votat in CEx – “Nu am mai apucat. Am fost la o intalnire la aeroport, m-am vazut cu domnul TUSK, presedintele CE. Insa mi-am exprimat pozitia. Cu votul meu sau fara votul meu nu se schimba nimic”.

Despre faptul ca social democratii au de miercuri un presedinte interimar condamnat, PONTA spune ca “PSD e liber sa aleaga pe cine vrea, iar el a fost alegerea”.

Despre demisia sa de la conducerea PSD, Ponta spune ca nu a plecat din cauza inceperii urmaririi penale pentru fapte de coruptie, ci exista trei motive.

“Devenisem tinta irationala a tuturor ofiterilor, PNL-istilor. La un moment dat acest atac afecta si partidul” este primul motiv.

Al doilea face referire la guvernare – “rezultatele guvernarii sunt foarte bune. Eu vreau sa-mi termin un mandat de cinci ani cu crestere economica, investitii”.

 CITESTE SI: PLUMB, dupa ce a PIERDUT sefia PSD: Partidul a iesit INTARIT in jurul celui mai bun premier

In al treilea rand, premierul spune ca “nu mai aveam timpul si energia. Nu am mai fost de mult timp la sedintele de partid. LIVIU are aceasta energie, are si timpul necesar. Ii poate mobiliza foarte bine pentru alegerile locale”.

Acum, insa, se concentreaza pe functia de sef al Guvernului si a declarat ca “eu sunt prim-ministru si nu o sa-mi dau demisia nici cand isi pune Gorghiu polalele in cap, nici cand nu stiu ce…. . O sa fiu prim-ministru pana cand coalitia ma sustine. La o ora dupa ce au o solutie mai buna, le multumesc, ne aplaudam, ramanem prieteni si mergem mai departe”.

Sursa foto Romania TV