Ponta, despre excluderea lui Geoana, Vanghelie si Sova: Uneori e nevoie sa ramai in echipa cu cei care au un proiect comun cu tine

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi ca trei lideri ai formatiunii – Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan sova – au primit sanctiune de excludere din partid din partea Comitetului Executiv National.

“Nu o sa dau niciodata vina. Cand am castigat, a fost meritul tuturor. Am pierdut, este responsabilitatea mea. Dar, tocmai pentru ca este o perioada dificila, dupa scrutinul prezidential este nevoie de o echipa de conducere in PSD care sa fie cu adevarat unita si care sa aiba un proiect comun. Din acest punct de vedere, au fost trei dintre colegii nostri, care, cu doua voturi impotriva, colegii din CExN au considerat ca trebuie sa ne despartim drumurile. In ceea ce ma priveste, poate ca nu am fost omul deciziilor radicale si am platit un pret. Uneori este nevoie de decizii radicale si e nevoie sa ramai in echipa cu cei care au un proiect comun cu tine. Domnii Geoana, Vanghelie si Sova au primit o sanctiune din partea CExN, de excludere din partid”, a precizat Ponta dupa sedinta conducerii PSD.

Liderul PSD a precizat ca formatiunea are nevoie mai mult de o schimbare de atitudine decat de o schimbare de oameni, pentru a-si recastiga credibilitatea.

Citeste si: RAZBOI intre SEBASTIAN GHITA si ION ILIESCU. Declaratii dure facute de patronul Romania TV

“Cei 80 de colegi care au votat ‘pentru’ au considerat ca fiecare trebuie sa mearga pe drumul lui. (…) Am vorbit despre viitor si am vorbit despre faptul ca o echipa trebuie sa fie coeziva. (…) Uneori este nevoie de decizii radicale si este nevoie sa ramâi in echipa cu cei care au un proiect comun cu tine. (…) Am vorbit de o separare de drumuri, nu o sa-i raspund dlui Vanghelie, dar cred ca avem conceptii diferite si dorinta mea din ultimii cinci ani de a-i tine pe toti la un loc pâna la punct s-a dovedit un succes, pâna in final s-a dovedit insa gresita. E un prim semnal, acea reforma radicala de care PSD are nevoie nu se va limita la inlocuirea unor doi-trei oameni cu altii doi-trei — asta am facut eu in 2010 si tot nu am scapat, tot comunisti suntem, tot aparatori ai coruptilor. Deci, cred ca trebuie o schimbare mult mai importanta decât o schimbare de oameni, trebuie o schimbare de atitudine si de recâstigare a credibilitatii care se va face in timp si cu consecventa. Sunt convins ca partidul trebuie sa o faca, indiferent cine va fi presedinte”, a mai declarat Victor Ponta.

El a adaugat ca in sedinta Comitetului Executiv National le-a pus la dispozitia colegilor mandatul sau.

“insa toti colegii mei au considerat ca nu poti in decembrie sa vii cu noul proiect, cu noua echipa, e mult prea repede. Or, in primavara, pe baza noului proiect se va alege cu siguranta noua echipa care va conduce partidul in urmatorii patru ani. Voi sustine acel proiect din primavara, care cred ca va raspunde, pe de o parte, asteptarilor celor cinci milioane de români care ne-au votat, dar care va raspunde si supararilor celor sase milioane care au votat impotriva”, a explicat liderul PSD.

Potrivit acestuia, PSD trebuie sa aiba un nou proiect politic pâna in primavara anului viitor.

“Ceea ce este insa mai important in ceea ce ne priveste, este ca in primavara, in baza lucrurilor bune pe care le-am facut si care ne-au adus victoria in alegerile locale si parlamentare, dar mai ales in baza lectiilor, erorilor si greselilor noastre, care ne-au dus la pierderea a treia oara a alegerilor prezidentiale, sa avem un nou proiect politic (…), sa fim principala forta politica a României, sa fim de data asta inca odata si principala forta de schimbare a României in bine, iar in 2019, la alegerile parlamentare si prezidentiale, daca va fi si atunci sa nu le câstigam, macar sa nu le pierdem inca odata ca suntem considerati comunisti, protectori ai baronilor locali si coruptilor. România are nevoie de o forta de centru-stânga care a dovedit ca poate guverna bine si ca de fiecare data respecta votul oamenilor”, a aratat presedintele PSD.