PONTA, despre INCHISORI CIA: Ca prim-ministru NU AM AVUT INFORMATII!

Premierul VICTOR PONTA afirma ca, in cei trei ani de cand conduce Guvernul, nu a avut niciodata informatii legate de existenta unor inchisori sau facilitati CIA in Romania.

Premierul Romaniei a declarat ca nu poate cunoaste ce s-a intamplat in perioada anterioara, deoarece atunci nu avea responsabilitati inalte in stat.

“In trei ani, nu am avut niciodata informatii legate de existenta unor inchisori sau facilitati. Daca au fost sau nu au fost inainte, nu stiu”, a spus PONTA.

CITESTE SI: MAIOR il CONTRAZICE pe ION ILIESCU: NU s-au APROBAT centre speciale CIA in ROMANIA

ION ILESCUa afirmat, intr-un interviu acordat Spiegel Online, ca el a aprobat “in principiu” o solicitare a SUA din perioada 2002-2003 privind crearea unui centru al CIA in Romania, fara a sti ca urma sa fie vorba de vreo unitate pentru detentie, detaliile proiectului stabilindu-le Ioan Talpes, la acea vreme sef al Administratiei prezidentiale, scrie Spiegel Online.

CITESTE SI: ION ILIESCU a recunoscut: Am aprobat  cererea pentru un sediu CIA in ROMANIA

In schimb, fostul director al SRI GEORGE MAIOR a declarat, vineri, ca nu s-au aprobat centre speciale ale CIA in Romania, el sustinand ca fie fostul presedinte ION ILIESCU a fost interpretat gresit, fie s-a decontextualizat afirmatia sa in cadrul interviului acordat Spiegel Online.