PONTA, despre MAJORAREA PRETURILOR: MINISTERUL AGRICULTURII va discuta cu reprezentantii RETAILERILOR

Premierul VICTOR POBTA a declarat ca Ministrul Agriculturii va avea o intalnire cu reprezentantii retailerilor privind problema majorarii preturilor la alimente, desi GUVERNUL a scazut TVA-ul la aceasta categorie de produse.

Declaratiile premierului vin dupa ce B1Tv a realizat un experiment care a aratat ca unele preturi s-au majorat chiar si cu 30% dupa initiativa Guvernului de a scadea TVA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a cerut SPRIJINUL Consiliului Concurentei dupa REDUCEREA TVA la alimente

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza rezulatatul acestui experiment, premierul a dat asigurari ca pe parcursul lunii iunie se va observa o scadere in preturile produselor alimentare, avand in vedere reducerea TVA implementata de Executiv. 

Am vorbit si apreciez efortul jurnalistic de a sprijini un lucru bun pentru toata Romania. Ministrul Agriculturii va avea o intalnire cu reprezentantii retailerilor. O sa vedem pe 2 iunie, pe 5 iunie, pe 10 iunie (..) cred ca o scadere atat de mare e imposibil sa nu se vada in preturi o scadere atat de mare. Apreciez, si ca intotdeauna, presa e mai eficienta decat noi in a observa lucruri anormale”, a declarat Ponta.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a anuntat cand va fi gata analiza REDUCERII TVA pentru apa de CONSUM CASNIC

Sursa foto www.facebook.com