PONTA, despre majorarile din sanatate: Voi propune ca in bugetul pe 2016 sa fie prevazuta urmatoarea transa de 25%

Premierul VICTOR PONTA a dat asigurari, vineri, la Mamaia, ca din 1 octombrie vor fi marite cu 25% salariile personalului din sistemul sanitar si a declarat ca va propune Parlamentului ca, in bugetul pe anul viitor, sa fie prevazuta suma pentru urmatoarea transa de 25%.

“Noi, la 1 octombrie, marim salariile, nu va mai luati dupa toti mincinosii de la propaganda. (…) De la 1 octombrie, 25% la salariul actual. Daca astazi are 1.000 de lei, (n.red.-vor fi) 1.250, daca are azi 2.000, 2.500, da? Ca sa inteleaga toata lumea. (…) Pentru intreg personalul angajat in sistemul sanitar. Acesti bani sunt si azi in bugetul Ministerului Sanatatii si au fost economisiti prin introducerea cardului de sanatate si a altor masuri corecte de oprire a risipei din sistem. Mai departe, eu cred si imi doresc, si voi propune Parlamentului ca, in bugetul pe anul viitor, sa fie prevazuta suma pentru urmatoarea transa de 25%. In 2017, cine va fi atunci la guvernare mai pune 25%”, a spus premierul, vineri, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: PONTA: Ne-am propus ca in fiecare an sa avem in jur de 3% crestere economica

VICTOR PONTA a mentionat ca respectivele cresteri salariale vor fi incluse in viitoarea Lege a salarizarii in sistemul bugetar.

“Ideea este ca aceste cresteri, asta am discutat cu reprezentantii sindicatelor si au fost de acord, atunci cand apare Legea salarizarii in sistemul bugetar, acestea se includ acolo, adica nu sunt separate”, a mentionat PONTA.

Referitor la marirea salariilor si altor categorii de bugetari, premierul a spus ca cererile acestora sunt “legitime”, iar cresterile salariale se vor face “pe masura ce exista posibilitatea”.

CITESTE SI: PONTA: Legea achizitiilor publice si legea salarizarii, reforme esentiale pentru urmatoarea sesiune parlamentara

VICTOR PONTA a sustinut ca atat timp cat exista actualul guvern, salariile bugetarilor se vor mari.

“Cat va exista acest guvern, nimanui nu i se taie vreun leu, la toti se da, ca la unul mai mult, la altul mai putin, n-o sa fie niciodata de ajuns, dar dupa ani in care s-a taiat la toata lumea, suntem deja in al patrulea an in care se adauga la toata lumea si se adauga pe masura ce avem bani in buget”, a aratat premierul PONTA.

 Sursa foto agerpres