Ponta, despre marirea taxelor si impozitelor: Unde le-ati descoperit taman in seara asta?

Premierul Victor Ponta, candidat PSD la Presedintie, a fost intrebat joi seara, la Antena 3, cum comenteaza informatia prezentata de agentia Mediafax privind o posibila majorare a impozitelor pe case si terenuri cu cate 25% in 2015 si 2016.

Primul-ministru a negat informatia, afirmand ca Klaus Iohannis are niste sustinatori in presa, exact aceiasi care l-au sustinut si pe Traian Basescu.

“Unde le-ati descoperit taman in seara asta?”, s-a intrebat Ponta, iar Mihai Gadea a completat ca au fost publicate de o “agentie arondata dl Basescu”.

Citeste si: Impozitele pe case si terenuri cresc cu cate 25% in 2015 si 2016 – Document MFP

“Iohannis are niste sustinatori in presa, exact aceiasi care l-au sustinut pe Basescu”, a adaugat Victor Ponta.

Amintim ca Guvernul ar putea propune pentru anul viitor o crestere a impozitelor locale pe terenuri si imobile de 25%, o majorare similara urmand sa fie aplicata din 2016, potrivit unui document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) – ministrul delegat pentru Buget – si citat de Mediafax.

Citeste si: PONTA si Renzi, in emisiunea Sinteza Zilei moderata de Mihai Gadea. UPDATE

In document, care contine mai multe propuneri de masuri fiscale, se precizeaza: “Cresterea cu 25% a impozitelor pe proprietate si cu inca 25% in 2016”. Propunerile au fost prezentate in Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget.

“In orice scenariu macroeconomic si oricum se va inchide executia bugetara din acest an, cresterea impozitelor locale pe proprietate este o certitudine, argumentandu-se ca romanii platesc mult mai putin decat restul europenilor”, au declarat surse apropiate discutiilor, care au confirmat datele din documentul MFP.

Citeste si: GUVERNUL VREA SA RENUNTE DIN 2016 LA COTA UNICA SI SA INTRODUCA IMPOZITAREA PROGRESIVA

O majorare a taxelor pe proprietate a fost prezentata si in proiectul de Cod Fiscal publicat in vara acestui an de Ministerul Finantelor Publice si retras ulterior de pe site-ul institutiei.

Surse din Ministerul Finantelor afirma ca propunerea a fost discutata si cu oficialii Bancii Nationale a Romaniei, care s-au aratat de acord cu o asemenea masura.