PONTA, despre microbuzele scolare: “Ma bucur foarte tare ca am reusit sa demaram acest PROGRAM”

Guvern

Premierul VICTOR PONTA a inmanat, miercuri, la sediul Guvernului, cheile primelor 100 de microbuze SCOLARE edililor-sefi ai primariilor incluse in proiectul derulat de Executiv.

“Ma bucur foarte tare ca am reusit sa demaram acest program. Inteleg ca 600 de primarii vor primi acum in prima transa si inca 650 in luna octombrie. 1.250, da ?! (…) Am reusit si vreau sa fie foarte clar ca nu s-au impartit pe niciun fel de partid si toti cei care au solicitat, 1.250, din 2.800 comune, reusim sa le acoperim anul acesta”, a declarat VICTOR PONTA.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale, a precizat, la randul sau, ca faza a doua a proiectului presupune achizitia unui numar de 659 de MICROBUZE SCOLARE, cu o valoare totala de 78 de milioane de lei.

Citeste si: PONTA PLAGIAZA, DIN NOU! DE UNDE A PRELUAT PREMIERUL MOTIVELE CAS. FOTO

In prima faza a proiectului, derulata incepand cu 23 iulie, 600 de primarii din mai multe judete ale tarii vor primi cate un MICROBUZ SCOLAR cu o capacitate de 16+1 locuri pentru transportul elevilor din mediul rural, potrivit datelor comunicate de MDAPR.

Intre beneficiari se numara localitati din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor,Botosani, Bistrita-Nasaud, Brasov.

Costul unui MICROBUZ se ridica la 26.933 euro cu TVA, finantarea proiectului fiind asigurata in baza sumelor obtinute din vanzarea de certificate verzi.

MICROBUZELE de fabricatie Opel vor fi dotate cu CRONOTAHOGRAF digital cu limitare electronica de viteza la 90 km/h si sunt dotate cu sistem de aer conditionat pentru pasagerii din fata si din spate si sistem de incalzire cu recirculare, fluxul de aer cald deservind toti pasagerii.

Citeste si: ELENA UDREA, DESPRE CABINETUL PONTA: “E UN GUVERN DE RASUL LUMII”

Conform contractului, livrarea se face cu un set de rezerva de cinci anvelope de iarna, MICROBUZELE avand o garantie de cinci ani in limita a 150.000 km.

Sursa foto: cugetliber.ro