PONTA, despre ordonanta privind salariile demnitarilor: S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea

Premierul VICTOR PONTA a vorbit marti intr-o interventie telefonica la postul B1 TV despre bugetarea ordonantei privind salariile demnitarilor.

”S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. Eu nu mi-am schimbat parerea asupra faptului ca a fost inoportun si ca trebuia sa marim salariile la demnitari odata cu toata lumea. Dar, doua lucruri foarte politice: insemna sa abrog un lucru facut cu buna credinta de catre domnul OPREA, ceea ce din punct de vedere politic era o situatie penibila. Si doi, parea ca ma razbun pe domnul IOHANNIS, ca ii tai salariul, ori razbunarea nu e arma cea mai buna in politica. Am inteles parerea colegilor mei si am pus bani acolo. Nu  mi-am schimbat parerea”, a declarat premierul.  

CITESTE SI: Ponta s-a sucit: Salariile INALTILOR DEMNITARI se vor MAJORA de la 1 august

Referitor la faptul ca LIVIU DRAGNEA a sustinut bugetarea ordonantei, premierul a declarat, ca a tinut cont de sugestia acestuia. 

”Eu am tinut cont, domnul DRAGNEA e acum presedintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid.  Opinia lui LIVIU DRAGNEA a fost ca ne asumam, decat sa se spuna ca ne razbunam pe KLAUS IOHANNIS si ii taiem slariul. Cati bani a cerut Administratia Prezidentiala atat i-am dat. Ideea este ca suntem un partid mare, ca Guvernul colaboreaza cu Presedintia si ca decat sa avem razboaie e mai bine sa avem o colaborare civilizata”, a mai spus PONTA. 

CITESTE SI: PONTA: Rectificarea bugetara este POZITIVA, iar DREPTURILE CONSTITUTIONALE sunt acoperite

De asemenea, premierul a tinut sa precizeze ca prima rectificare bugetara din acest an este una pozitiva.

”Azi am avut prima rectificare a acestui an. Prima rectificare pozitiva. Avem mai multi bani decat era prevazut in legea bugetului. E prima data, cred, de cand sunt eu prim-ministru, cand tuturor solicitatilor din partea toturor  institutiilor publice le-am raspuns pozitiv. Au fost acesti bani din doua motive: oamenii au muncit mai mult si au platit taxe si ANAF a strans vreo 4 miliarde in plus din marea evaziune”, a mai spus PONTA. 

Sursa foto observator