PONTA, despre rectificarea bugetara: La SANATATE NU SE TAIE, CI SE DA

ADMINISTRATIILE LOCALE care au pierdut bani in trecut vor primi toate aceste sume la actuala RECTIFICARE BUGETARA, respectiv 1,3 miliarde de lei, inclusiv pentru investitii locale. De asemenea, SANATATEA, EDUCATIA, APARAREA si CULTURA vor primi la randul lor mai multi bani dupa rectificare, a declarat marti premierul VICTOR PONTA, in deschiderea sedintei de Guvern.

CITESTE SI: TEODOROVICI: Institutiile internationale au apreciat ca ramanem in TINTA DE DEFICIT

“Alocam prin aceasta rectificare toate sumele care s-au pierdut la buget pentru anumite autoritati locale. (…) Alocam toti acesti bani si pentru INVESTITIILE LOCALE, in total 1,3 miliarde de lei”, a precizat premierul.

Acesta a mai spus ca la rectificare se aloca toti banii necesari in EDUCATIE, pentru plata titlurilor executorii atat in zona preuniversitara cat si in cea universitara. “Vreau sa ii asigur pe toti profesorii din preuniversitar: AVETI BANII IN BUGET, da! In asa fel incat sa fie la zi cu ceea au castigat in instanta”, a mai spus premierul.

Victor Ponta a subliniat ca “LA SANATATE NU SE TAIE, CI SE DA”, precizand ca s-au creat confuzii pentru ca s-au mutat bani dintr-o parte in alta, dar la final a reiesit un plus de 478 de milioane de lei. In plus, “asiguram pentru Departamentul pentru Situatii de Urgenta — UPU toti banii pe care departamentul i-a cerut, in asa fel incat sa nu fie niciun fel de problema nici de salarii, nici de cheltuieli”, a subliniat primul ministru.

CITESTE SI: PONTA: Rectificarea bugetara este POZITIVA, iar DREPTURILE CONSTITUTIONALE sunt acoperite

De asemenea, la MINISTERUL APARARII NATIONALE, bugetul se suplimenteaza cu 150 de milioane de lei si 650 de milioane de lei credite de angajament, a mai spus Ponta, iar la Ministerul de Interne se aloca 500 de milioane de lei “pentru plata actualizata a drepturilor pentru toti politistii, pompierii, toti angajatii Ministerului”.

In plus, la CULTURA SE SUPLIMENTEAZA bugetul si se aloca posturi pentru Teatrul National, iar la Culte se asigura banii pentru drepturile tuturor cultelor din Romania, a explicat primul ministru.

Sursa foto: gorjeanul