Ponta, despre reducerea TVA la paine: Un proiect de succes, in ciuda pesimismului

VICTOR PONTA

Premierul Victor Ponta, alaturi de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, a prezentat, miercuri, evaluarea privind efectele macroeconomice ale reducerii TVA la produsele de panificatie de la 24% la 9%.

„A fost un proiect de succes. La un an de zile, in ciuda pesimismului, a fost un lucru bun. Au fost esentiale trei lucruri: calculele, curajul de a lua acesta masura, parteneriatul cu mediul privat. (…) Mai multi angajati, productie mai mare, incasari mai mari la buget. Ce putem sa ne dorim mai mult”, a declarat premierul Victor Ponta. 

Masura, implementata de Guvern la 1 septembrie 2013, s-a dovedit a fi un succes, impactul reducerii TVA la produsele de panificatie generand rezultatele notabile pe toate planurile prevazute de Executivul de la Bucuresti.

Citeste si: Alimentul cel mai consumat de romani, PERICOL pentru sanatate

Conform datelor reportului de evaluare, prezentate de ministrii Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si Finantelor Publice, Ioana Petrescu, la un an de la scaderea taxei pe valoare adaugata la paine de la 24% la 9%, evaziunea fiscala a scazut cu 20%, iar preturile au scazut cu 12%.

„Dupa un an de zile de la aplicarea masurii trebuie sa vorbim despre un mediu economic mult mai sanatos. (…) Productia de faina a crescut cu 16 % , productia de paine a a crescut cu 18%”, a declarat ministrul Agriculturii.

Citeste si: Romanii conduc detasat in topul european al consumatorilor de paine