PONTA, despre sechestru: Este o PROCEDURA NORMALA. Am pus la dispozitie apartamentul pe care il detin

Premierul VICTOR PONTA a declarat, luni seara, ca masura sechestrului asigurator dispusa de procurorii DNA in cazul sau este “o procedura normala” si ca a pus la dispozitia anchetatorilor apartamentul pe care il detine, scrie Agerpres.

Ponta a explicat ca a luat aceasta masura pentru ca nu voia sa se ajunga sa i se puna sotiei sale sechestru pe cont.

“Procurorul apreciaza ca toti cei din dosar, nu doar eu, au produs un prejudiciu de 180.000 de lei. Eu evident ca am pus la dispozitie apartamentul pe care il detin. (…) Il aveam (contractul apartamentului—n.r.) si l-am dat avocatei, l-a depus imediat. Sotia mea e europarlamentar, nu voiam sa ii sechestreze contul sau altceva. Si asta, pana la urma, e o procedura normala”, a declarat PONTA, la Antena 3.

Premierul s-a prezentat azi la DNA. El a fost pus sub inculpare, luni, in dosarul in care este urmarit penal. Procurorii au pus sechestru pe o parte din bunurile mobile si imobile ale premierului. 

CITESTE SI: DNA a pus SECHESTRU ASIGURATOR pe AVEREA lui VICTOR PONTA. Premierul este INCULPAT in dosarul lui SOVA. UPDATE

PONTA a spus ca nu va da declaratii la DNA pana nu se va finaliza expertiza, aratand totodata ca procurorii sunt cei care trebuie sa ii dovedeasca vinovatia si nu invers.

“Eu cred ca toti oamenii din aceasta tara, poate cu exceptia mea, ca la mine nu se aplica, procurorul trebuie sa dovedeasca ca e vinovat, nu eu ca sunt nevinovat, ca eu pot sa va spun acum ca sunt nevinovat”, a mai afirmat VICTOR PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: “Nu sunt de neinlocuit, dar sunt proiecte pe care TREBUIE SA LE DUC PANA LA BUN SFARSIT”. UPDATE

Premierul a scris pe pagina personala de Facebook ca este “convins ca in urma expertizei financiar-contabile va rezulta ceea ce si ANAF a spus”. 

“Sunt convins ca in urma expertizei financiar-contabile va rezulta ceea ce si ANAF a spus, ca in urma cu 8 ani nu am eludat nicio taxa si nu am produs niciun prejudiciu”, a spus PONTA pe site-ul de socializare.

Sursa foto www.b1.ro