PONTA despre VOTUL PRIN CORESPONDENTA: Propunerea PNL, “corecta si de bun simt”

Premierul Victor Ponta a adus in discutie in cadrul evenimentului de astazi de la Palatul Parlamentului si problema votului prin corespondenta. El considera ca propunerea facuta de PNL, aceea ca romanii din diaspora sa se inregistreze pe liste electorale, este o propunere “corecta si de bun simt”.

Premierul a subliniat insa faptul ca exista posibilitatea ca unii dintre cetatenii romani care traiesc in afara granitelor sa nu doreasca sa se inregistreze pe respectivele liste electorale.

CITESTE SI: PONTA: REZOLUTIILE ADOPTATE DE CN AL PSD SUNT APLICABILE IMEDIAT, CORUPTII RAMAN FARA FUNCTII

Categoric am spus ca suntem pentru orice fel de metoda prin care toti cetatenii Romaniei, inclusiv cei din diaspora, sa poata vota, iar propunerea facuta de PNL, aceea ca cetatenii din diaspora sa se inregistreze pe liste electorale, este o propunere corecta si de bun simt. Daca o tin asa… Trebuie insa sa ducem impreuna o munca de a explica ce inseamna asta. S-ar putea ca foarte multi cetateni romani sa nu vrea sa se inscrie, mai ales cei care nu au toate documentele in ordine sau locul de munca sau situatia. Propunerea, asa cum am auzit-o, am anuntat-o si noi, dar e bine ca o anunta PNL, pentru ca PNL isi aduce aminte o data la cinci ani de oamenii din diaspora. In rest nu ii intereseaza de asta“, a declarat Ponta, vineri, la Palatul Parlamentului, unde s-a desfasurat Consiliul National al PSD.

El a adaugat ca reprezentantii cetatenilor romani din diaspora vor fi consultati cu privire la inregistrarea pe listele electorale, urmand ca apoi sa fie propusa si varianta de sistem de vot.

CITESTE SI: ROVANA PLUMB A FOST ALEASA PRESEDINTE AL CONSILIULUI NATIONAL AL PSD. UPDATE

Ideea este sa vedem daca aceasta propunere este acceptata de reprezentantii diasporei, anume de a se inregistra pe liste electorale. Dupa aceea, tot din partea lor trebuie sa vina propunerea cum e mai bine, pentru ca vot prin corespondenta inseamna sa trimitem plicul, scrisoarea cu votul, si aici sunt lucruri bune, si sunt lucruri care pot fi discutabile, iar votul electronic inseamna categoric mult mai usor decat sa trimiti plicuri, dar presupune o anumita procedura electronica. Intai si intai, daca asta este solutia cu inregistrarea, pentru noi, mai departe, orice solutie viabila o vom aplica“, a mai spus Ponta.