Ponta dezlănțuit la TVR! Le face praf pe Koveși și Dăncilă și-l anunță pe Dragnea că votează cu Iohannis

Victor Ponta s-a dezlănțuit, marți seară, în direct la TVR. Fostul premier, prezent la emisiunea moderată de Ionuț Cristache, i-a luat, rând pe rând, la țintă pe Liviu Dragnea, Laura Codruța Koveși sau George Maior.

Update: Nici actualul premier, Viorica Dăncilă, nu a scăpat de criticile dure ale lui Victor Ponta. Dăncilă a fost pusă la zid pentru faptul că a renunţat la protecţia celor de la SPP. “Faptul că Dăncilă nu e protejată de SPP e o tâmpenie şi o prostie fără seamăn. Nu se face aşa ceva. Noul ministru de Externe al SUA e fostul şef CIA. Dacă eşti fraier, şi te laşi manipulat, e altceva”, a spus Ponta.

Fostul premier ameninţă cu noi dezvăluiri, dar nu în orice condiţii. “Eu am jucat tenis la SRI cu unul dintre liderii PNL. Nu îi spun numele că nu e normal. Dacă cumva iese şi spune vreo prostie, îi spun numele. Aşa a fost şi cu Liviu Dragnea, de aia am spus. Elena Udrea nu era invitată la evenimente, Alina Bica era mereu pe acolo”, a mai spus Ponta.

În încheiere, Ponta l-a făcut praf pur şi simplu pe Mişa şi l-a avertizat pe ministrul Teodorovici. “Mişa a făcut cele mai mari tâmpenii şi idioţenii din istoria României. Acum îl pui șef la ANAF. Incredibil. El trebuie să încaseze banii. Dacă nu se fac încasări, îl dai afară pe Teodorovici. A revenit toată evaziunea fiscală”, a spus Ponta.

Știre inițială

Prima intrată în colimatorul lui Ponta a fost șefa DNA.  Politicianul a făcut o serie de acuzații extrem de dure la adresa lui Koveși. Acesta a vorbit despre protocolul SRI-Parchet, dar şi despre un celebru dosar al său de la DNA. “Minte de îngheaţă apele. Nu ştie ce înseamnă coincidenţă”, a acuzat Ponta în direct la TVR.

Ponta a dezvăluit și ce s-a întâmplat în 2015, atunci când era premier, iar PNL a depus moţiune de cenzură împotriva Guvernului său. “Joi la prânz Opoziţia de atunci a spus că strânge semnături pentru moţiune şi au depus-o. Eram la Ruse, m-a sunat Uncheşelu de la fabrica de sport şi mi-a zis mâine la 10 să mă prezint la DNA pentru calitatea de suspect.

I-am spus lui Frans Timmermans care era şi el la Ruse că am fost chemat la DNA. Am fost chemat fix în ziua moţiunii la DNA, în 2015. La 10 am fost la DNA, la 11 a ieşit Klaus Iohannis la declaraţii, la 12 a fost moţiunea de cenzură”, a mai spus Ponta la TVR.

Victor Ponta șochează: Îl votez pe Klaus Iohannis!

Confictul dintre fostul premier, Victor Ponta, şi şeful PSD, Liviu Dragnea este total. În direct la TVR, Ponta a dezvăluit că Dragnea ar vrea să pună mâna pe Banca Naţională a României (BNR). “Ce face Dragnea acum? Vrea BNR? Vrea să printeze bani la Teleorman? De ce vrea să controleze instituţia asta”, a spus Ponta.

Apoi a oferit declaraţia serii. Războiul cu Liviu Dragnea l-a făcut pe Ponta să îşi schimbe total opţiunile politice. “Dacă o să candideze în 2019 Klaus Iohannis împotriva lui Liviu Dragnea, eu pun ştampila pe Klaus Iohannis. Am văzut un sondaj acum, recent, şi Dragnea are 11% grad de încredere”, a anunţat Ponta, care râde de Dragnea şi în privinţa contractelor pe care România le-a semnat pentru achiziţia de diverse arme.

“Iohannis a fost şmecher. El a făcut poza şi Dragnea a dat banii”, a anunţat Ponta care crede în plecarea lui Iohannis la Consiliul European. “E posibil ca Iohannis să plece la Bruxelles. Pentru o funcţie onorifică, Iohannis e cel mai bun. Ştie germana, e din Estul Europei.”, crede Ponta.

Fostul premier nu s-a oprit aici. Acesta a avut o poziţie tranşantă şi în privinţa schimbării legilor justiţiei. “La schimbarea legilor justiţiei eu sunt de acord să i se ia lui Klaus Iohannis numirile procurorilor şefi, dar să li se dea magistraţilor. Dacă i se dau lui Dragnea, eu nu sunt de acord. Eu am mai mare încredere în Iohannis decât în Dragnea. Şi o spun eu, care sunt singurul care am candidat împotriva lui”, a mai spus Ponta.

Fostul premier l-a dat în gât pe George Maior

Victor Ponta ‘l-a dat în gât’ pe fostul şef al SRI, Gerge Maior, cu care are şi o relaţie de rudenie. Ponta a dezvăluit ce relaţie avea Maior cu fostul preşedinte, Traian Băsescu. În direct la TVR, Ponta l-a făcut praf şi pe Băsescu şi a spus că acesta cunoştea protocolul SRI-Parchet. “Un asemenea protocol între SRI şi Parchet nu putea fi semnat fără ca Băsescu să ştie. M-am certat de multe ori cu George Maior care e prietenul meu. Era prea credincios faţă de Băsescu, îmi spunea că el e preşedintele ţării, e şeful lui”, a spus Ponta, care a făcut dezvăluiri şi despre fostul şef DNA, Daniel Morar.

“Morar era în conflict cu şefii SRI-ului. El nu a fost la nicio întâlnire, Kovesi era Codruţa, era de acolo, de la întâlniri”, a conchis Ponta.

Sursa foto: realitatea