PONTA: Directia economica din perioada 2012-2015 trebuie pastrata si continuata

Fostul premier VICTOR PONTA considera ca directia economica din perioada 2012-2015 trebuie pastrata si continuata ‘cu intelepciune si profesionalism’, informeaza Agerpres.

“Cred ca dupa atatea confirmari venite atat de la mediul de afaceri intern, cat si de la institutii si experti internationali este clar pentru toata lumea ca directia economica din perioada 2012-2015 este corecta si eficienta. Ea trebuie doar pastrata si continuata cu intelepciune si profesionalism!”, a afirmat, sambata, fostul premier VICTOR PONTA intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a precizat ca isi doreste ca anul electoral 2016 “sa nu strice aceasta directie” pentru a se pastra “relaxarea fiscala, lipsa inflatiei, marirea exporturilor, dar si a investitiilor straine directe si cresterea veniturilor cetatenilor romani din ultimii ani”.

CITESTE SI: VICTOR PONTA este PRESEDINTE de FUNDATIE! LISTA membrilor FONDATORI. UPDATE

“Imi doresc foarte tare ca anul electoral 2016 sa nu strice aceasta directie (sa nu ne mai manipuleze vreun “insolvent” din presa, care nu plateste taxe, vorbind despre “greaua mostenire”; sa nu mai vedem populismele cu care in 2015 PNL spera sa ajunga la guvernare pe furis dand gauri in buget, accese de austeritate “basista” sau crize ideologice rigide si inutile cum a fost discutia despre “salariul minim”)! In felul acesta relaxarea fiscala, lipsa inflatiei, marirea exporturilor dar si a investitiilor straine directe si, mai ales, cresterea veniturilor cetatenilor romani din ultimii ani se poate pastra!”, a adaugat PONTA.

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a reconfirmat vineri ratingurile pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala ale Romaniei la “BBB minus” si, respectiv, la “BBB”, perspectiva asociata pentru ambele calificative fiind stabila, transmite Reuters.

CITESTE SI: PONTA este de acord IOHANNIS si il ironizeaza pe “specialistul” MIHALACHE

De asemenea Fitch a reconfirmat ratingul obligatiunilor guvernamentale romanesti pe termen lung in valuta si in moneda locala, la “BBB minus” si, respectiv, la “BBB”, iar plafonul de tara al Romaniei la “BBB plus”. Calificativul pe termen scurt a fost confirmat la “F3”.

Ratingul “BBB minus” este de tip “investment grade” (recomandat pentru investitii).

Sursa foto: agerpres