PONTA, dupa consultarile de la Cotroceni: Suntem de acord cu propunerile presedintelui

Premierul VICTOR PONTA a declarat luni, la finalul consultarilor avute de PSD cu presedintele KLAUS IOHANNIS, la Palatul Cotroceni, ca formatiunea pe care o conduce este de acord cu adoptarea LEGII FINANTARII PARTIDELOR POLITICE, precizand ca este nevoie de mai multa transparenta in acest sens. Totodata, liderul PSD a precizat ca  partidul sau sprijina ideea unei autoritati electorale mai puternice.

”Sprijinul pentru o autoritate electorala mai puternica este perfect legitim si il vom acorda. In ceea ce priveste legea alegerilor locale, vom vota legea prin care primarii sunt alesi din primul tur. Consiliile Judetene se aleg, din Consiliile Judetene se aleg presedintii. La alegerile parlamentare sustinem sistemul proportional, astfel incat fiecare partid sa isi asume candidatii, evident cu o reducere semnificativa a numarului de parlamentari”, a declarat VICTOR PONTA.

CITESTE SI: CONSULTARI la COTROCENI: DELEGATIA PNL la negocieri fara ALINA GORGHIU. UPDATE

Referitor la votul cetatenilor din dispora, liderul PSD a precizat: ”Atat timp cat solicitarile noastre –  organizarea votului de Autoritatea Electorala Permanenta si nu de Guvren si pe baza inscrierii cetatenilor romani cu sase luni inaite de alegeri –  este o porblema pe care o sustinem”.

Totodata, premierul a mai precizat ca la consultarile cu seful statului, social-democratii au adus in discutie si subiectul modificarii Constitutiei. ”La pachet cu modificarea legilor electorale era si modificarea Constitutiei. E important sa stim daca mai putem face in acest an reforma constitutionala sau e un proiect pe care PNL nu il mai considera de actualitate. E nevoie de modificari constitutionale”, a conchis VICTOR PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a intrat in RAZBOI cu doua publicatii: MINCIUNA IDENTICA!

Sursa foto: realitatea.net