Ponta, dupa decizia CCR: Presedintele a vandut interesele Romaniei cand a negociat deficitul la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern, ca presedintele Traian Basescu a vandut interesele Romaniei atunci cand a negociat, la Consiliul European, deficitul si fondurile europene.

Declaratia premierului a fost facuta dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins constestatia formulata de presedintele Traian Basescu la legea care reglementeaza reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

“Am vazut o decizie de astazi a Curtii Constitutionale. Problema nu este cine merge la Consiliu, ca merge presedintele, merge primul-ministru, problema este daca acolo te bati pentru Romania sau daca acolo vinzi Romania ca sa-si pastrezi tu niste prietenii personale in caz de nevoie. Ori, eu cred ca presedintele a vandut interesele Romaniei si cand a negociat deficitul, si cand a negociat fondurile europene, iar despre agenda digitala (tema ultimei reuniuni a Consiliului UE-n.r.) banuiesc ca nu a deschis gura la Consiliul European ca nu stia”, a spus Ponta.

Foto: gov.ro