Ponta, dupa intalnirea cu FMI: Daniel Chitoiu si-a facut foarte bine treaba, la ora 17.00 vom sti care este rezultatul

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta de la PSD, ca rezultatele intalnirii dintre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) si cei ai Guvernului Romaniei vor fi facute publice dupa ora 17.00 si a tinut sa sublinieze ca ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, cel care a condus negocierile cu Fondul, si-a facut foarte bine treaba.

“Nu s-a intamplat nimic rau la negocieri. Am considerat ca ministrul de Finante Daniel Chitoiu sa conduca aceste negocieri. Le-a condus foarte bine, m-a tinut tot timpul la curent cu evolutia discutiilor. Astazi am avut de dimineata, inainte de BPN, o discutie legata de rezultatele din weekened, apoi l-am rugat sa dicute cu Crin Antonescu si la 5 sa stim ce decidem. Am incredere in modul in care Daniel Chitoiu a condus neogocierile. La ora 5 vom anunta finalul. Repet, Daniel Chitoiu a tratat negocierile iar dupa ora 17.00 vom anunta rezultatele. In rest, orice alta discutie fara date responsabile este o discutie politicianista si populista. Nu va pot spune ce am stabilit, trebuie sa avem o comunicare coordonata, d-nul Chitoiu va iesi public si va anunta toate datele”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a tinut sa puncteze ca noul acord cu FMI a fost sprijinit inclusiv de partidele din Opozitie, respectiv de PDL si UDMR, care au dat dovada de responsabilitate pe aceasta tema.

“Eu inainte de a decide in numele Guvernului sa avem un nou acord pe 2 ani cu FMI, am mers in fata Parlamentului si am cerut un mandat in acest sens. Si partidele din Opozitie, PDL si UDMR, au dat dovada de responsabilitate, dincolo de partea de polemica, au sprijinit un nou acord cu FMI. Avem o intalnire oficiala de final de vizita, maine se incheie vizita FMI si BM”, a mai spus Ponta.