PONTA, dupa intalnirea cu JUNKER si SCHULZ: Mai ramane sa CONVINGEM una sau doua tari cu privire la intrarea in Schengen

PREMIERUL ROMANIEI, VICTOR PONTA, VOT, CAMERA DEPUTATILOR, MODIFICARI, LEGEA ALEGERILOR LOCALE, CONSENS POLITIC

Premierul VICTOR PONTA a declarat, dupa intalnirile pe care le-a avut la Strasbourg cu presedintele Parlamentului European,MARTIN SCHULZ, si cu presedintele Comisiei Europene, JEAN CLAUDE JUNKER, ca a discutat despre situatia economica a Romaniei, dar si despre intrarea in Spatiul Schengen.

Am discutat despre situatia economica a Romaniei, rezultatele bune si intentiile pe care le avem. si situatia regionala, am avut ocazia sa vorbesc despre Moldova, despre rolul Romaniei in regiune si despre dorinta de a fi factorul de dezvoltare de care UE are nevoie.

M-am vazut cu domnul Schulz si am avut o prezentare in cadrul grupului social-democrat din PE si m-am referit la faptul ca un guvern social-liberal poate sa aibe performante economice fara sa puna biruri (..) ”, a declarat Ponta.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Nu se mai impune un tratament special pentru ROMANIA

Totodata, premierul a precizat ca a discutat si chestiunea intrarii Romaniei in spatiul Schengen, precizand ca exista sprijin la nivelul Uniunii Europene, insa mai trebuie sa convingem „una sau doua” state membre.

Am discutat si despre MCV si Schengen (..) Sprijin exista, mai ramane sa convingem una sau doua state membre care inca mai au retineri cu privire la acest lucru”, a continuat Ponta.

Seful Executivului s-a mai referit si la adoptarea Codului Fiscal si votul primit de proiectul procedurii de Cod Fiscal din Senat, afirmand ca a fost votat si de liberali, avand in vedere ca din coalitia de guvernare au fost sub 80 de voturi.

CITESTE SI: VICTOR PONTA se intalneste, la STRASBOURG, cu MARTIN SCHULZ si JEAN-CLAUDE JUNCKER 

Dincolo de discutiile politice, si Codul Fiscal ieri a avut un nr de 90 de voturi, noi nu avem 90 de senatori, cred ca din coalitia de guvernare au fost sub 80. Astazi au fost doar 17 voturi impotriva Codului de procedura, ceea ce inseamna ca merg la Camera Deputatilor si sunt sigur ca exista liberali care vor vota nu cum li se cere de la partid, ci cum cred”, a spus Ponta.