Ponta, dupa intalnirea cu omologul italian: Am discutat intr-un mod extrem de prietenesc relatiile dintre cele doua tari

Victor Ponta s-a intalnit, astazi la Roma, cu omologul sau italian, Matteo Renzi. Cei doi oficiali au discutat despre relatiile dintre cele doua state, legaturile comerciale si economice si despre politica europeana.

“Am discutat intr-un mod extrem de prietenesc relatiile dintre cele doua tari. I-am multumit si am reiterat importanta pentru Romania a modului in care cei peste un milion de romani care traiesc in Italia isi desfasoara viata de zi cu zi, multumirea noastra pentru faptul ca in sistemul de educatie din Italia (n.r.- exista) acele lectii de limba romana pe care profesori romani sprijiniti de Guvernul Romaniei le desfasoara de doua ori pe saptamana.

Evident, sprijinul pentru integrarea romanilor care traiesc aici, pentru garantarea drepturilor acestora, drepturi egale cu ale tuturor celorlalti cetateni europeni”, a spus premierul, dupa intalnirea avuta cu presedintele Consiliului de Ministri din Italia.

Ponta a mai spus ca a avut cu Matteo Renzi un schimb de opinii legat de parteneriatul economic romano-italian, aratand ca in Romania sunt peste 35.000 de companii italiene, de la investitori mari la investitori mai mici.

“Evident, Italia este un partener comercial cu Romania, daca nu ma insel, al doilea din Uniunea Europeana ca nivel al schimburilor comerciale”, a mai declarat Victor Ponta.

Premierul a declarat ca in discutiile cu premierul italian au fost abordate si subiecte de politica europeana.

“Am vorbit, de asemenea, despre politica europeana, despre faptul ca suntem doua tari care intotdeauna ne coordonam si avem opinii comune in ceea ce priveste dezvoltarea europeana, dar si politica pe care UE o desfasoara in vecinatatea noastra, despre faptul ca in semestrul II al acestui an Italia va detine presedintia Uniunii Europene si obiectivele europene ale Romaniei vor fi gestionate de o tara cu care avem relatii atat de bune”, a explicat Ponta.

Citeste si: Ponta a semnat deciziile de eliberare a secretarilor de stat