Ponta: Echipa lui Corlatean VA PLECA daca vreun roman din diaspora nu va putea VOTA

Premierul VICTOR PONTA a declarat, marti, ca daca la turul doi al prezidentialelor va exista un roman din DIASPORA care va dori sa voteze si care nu o va putea face din cauza organizarii, atunci toata echipa din MAE pleaca, mentionand ca Titus Corlatean va fi la Londra pe 16 noiembrie.

Premierul VICTOR PONTA a declarat, marti, la Antena 3, ca ce s-a intamplat duminica la Londra si la Paris, unde au fost oameni care au vrut sa VOTEZE si nu au putut.

“Azi a fost Biroul Electoral Central, pentru ca toate masurile le poate lua BEC, iar noi am pus la dispozitia MAE toate resursele financiare, oameni necesari ca sa fie totul in regula. Ministrul de Externe va fi cred ca la Londra , toti secretarii de stat si conducerea Ministerului de Externe vor fi la Berlin, la Paris, unde au fost probleme in trecut, iar le-am spus foarte clar: pe 16 noiembrie trebuie sa VOTEZE toti romanii care vor sa VOTEZE.

Citeste si: FADERE II CHEAMA PE ROMANII DIN STRAINATATE LA MANIFESTATII IN FATA AMBASADELOR ROMANIEI

Daca ramane un roman care a vrut sa VOTEZE si care din cauza organizarii nu a votat, pleaca toata echipa de la MAE. Cat mai sunt inca prim-ministru pot sa iau inca asemenea masuri, dupa aceea le va lua domnul Tariceanu. Deci lucrurile clar se vor indrepta”, a spus PONTA.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, ca a propus BEC simplificarea procedurii de completare a declaratiei pe propria raspundere si a listei pe care trebuie sa se inscrie VOTANTII din DIASPORA, precum si marirea numarului de cabine de vot, acolo unde o permite spatiul.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, dupa intalnirea cu reprezentanti ai BEC, ca MAE a propus ca declaratie pe propria raspundere sa poata fi descarcata online si completata inainte de vot, urmand ca la sectia de vot sa fie doar semnata. Totodata, MAE doreste ca decizia BEC din 2 noiembrie prin care aceasta declaratie a putut fi completata si in proximitatea sectiei de votare sa fie mentinuta.

Seful diplomatiei a mai spus ca MAE a propus si simplificarea procedurii de completare a listei cu datele cu caracter personal. O alta propunere se refera la cresterea numarului de cabine de vot, acolo unde exista spatiu.

Citeste si: STUDENTII ROMANI DIN CAMBRIDGE: AUTORITATILE DIN ROMANIA INCALCA DREPTUL LA VOT IN SECTIILE DE VOTARE DIN DIASPORA

Birourile electorale ale sectiilor de votare din strainatate trebuie sa fie completate in 5 zile daca nu au numarul maxim de membri, iar ALEGATORII vor putea veni la turul 2 cu declaratia pe proprie raspundere printata si completata, urmand sa o semneze si dateze in sectie, a decis, marti, BEC.