PONTA: Este acceptabil ca FOSTII SEFI DE STAT sa devina SENATORI de drept

 Premierul VICTOR PONTA, liderul PSD, afirma ca este acceptabil ca fosti sefi de stat sa devina senatori de drept,propunere aflata la comisia de revizuire a Constitutiei.

PONTA arata insa ca lucrarile comisiei sunt blocate de opozitie, dar spera sa fie deblocate cu ajutorul presedintelui IOHANNIS.

Din cate stiu, in Comisia pentru revizurea Constitutiei a existat aceasta propunere. Mi se pare o propunere acceptabila, pentru ca stiu ca si alte tari au asa ceva“, a declarat PONTA, intrebat daca ar fi de acord cu un astfel de amendament la Constitutie, relateaza Mediafax.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: UE a SUSPENDAT fonduri de un MILIARD de EURO din cauza unor NEREGULI

PONTA a adaugat insa ca intrebarea este “pur teoretica”, deoarece procesul de revizuire a Constitutiei este blocat de opozitie, dar spera ca presedintele KLAUS IOHANNIS sa-i convinga pe membrii opozitiei ca este vorba de un proces necesar.

Premierul VICTOR PONTA declarase, anterior, in 2014, la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului, ca, in opinia sa, fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: In Parlament PNL nu ne poate da jos. Daca ne da jos DNA, asta este 

Sunt absolut convins – si s-ar putea si nu vreau sa fie interpretat gresit, ca un semn de parti-pris pentru cineva care a fost sau vreun semn de simpatie pentru cineva care este acum presedinte al Romaniei – cred ca fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept”, a spus PONTA

El a aratat atunci ca nu poti sa ceri unui fost presedinte al Romaniei sa mearga sa candideze in colegiul de la Targu Jiu contra sa si eventual a lui Dan Diaconescu.

 Sursa foto www.dcnews.ro