PONTA: GUVERNUL prelungeste pana la 31 decembrie 2016 termenul trecerii la TELEVIZIUNEA DIGITALA

GUVERNUL urmeaza sa prelungeasca, printr-o ordonanta, pana la 31 decembrie 2016, termenul privind trecerea de la sistemul analogic la cel digital in ceea ce priveste emisia terestra a serviciilor publice si private de televiziune, a anuntat, miercuri, premierul VICTOR PONTA.

“Avem astazi o ordonanta, domnul ministru GRINDEANU in 2006 trebuia…. Dati dumneavoastra detalii cum din 2006 ne-am asumat ca saptamana viitoare trecem la televiziune digitala. Bineinteles, nu suntem gata. Si atunci ca sa nu fie niciun fel de problema cu niciun fel de televiziune centrala, adica TVR-ul, ca doar TVR-ul are aceasta problema, sau locala, unde sunt mai multi, extindem termenul pana in 2016? Sa nu-l mai extindem inca o data din 31 decembrie 2016, sa fim totusi seriosi, ca din 2006 pana acum… Bun, stim de ce s-a prelungit”, a transmis prim-ministrul in cadrul SEDINTEI de GUVERN.

CITESTE SI: GUVERNUL a aprobat fondurile pentru DISPONIBILIZATII de la POSTA ROMANA 

Prevederile OUG au fost elaborate in contextul in care pe 17 iunie 2015 ar trebui oprita transmisia ANALOGICA in ROMANIA.

GUVERNUL este GENEROS cu televiziunile

Guvernul a aprobat, tot miercuri printr-o Ordonanta de Urgenta acordarea unui ajutor de 15 milioane de euro pentru posturile TV “care produc si difuzeaza emisiuni cu specific de informare, educare si cultural de interes public”, potrivit unui comunicat al Executivului. In comunicat nu se arata cine va decide destinatia banilor (spre ce televiziuni se duc fondurile). Ajutorul de la Guvern vine intr-o perioada in care multe din posturile de stiri au probleme financiare, pe o piata care nu poate sustine atat de multe posturi (5 posturi TV de stiri, mai mult decat in Franta sau Germania, de exemplu).

CITESTE SI: SEDINTA de GUVERN a fost AMANATA

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2016, insa va putea fi prelungita.

Potrivit Guvernului, schema de ajutor de stat se va elabora in conformitate cu legislatia europeana in materie de ajutor de stat si va fi aprobata prin Hotarâre de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numarul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum si procedura de acordare si monitorizare.

Reamintim ca o versiune initiala a OUG prevedea ca banii vor proveni din incasarile cablistilor si furnizorilor, dar acestia au acuzat Guvernul ca a luat decizia fara sa ii consulte.

Sursa foto: realitatea.net