PONTA: Guvernul Romaniei nu poate tolera la nesfasit derapajele inacceptabile ale oficialilor maghiari

Premierul VICTOR PONTA lanseaza un atac dur la adresa Budapestei. Seful Executivului spune ca Guvernul Roman nu mai poate tolera derapajele oficialilor maghiari in Romania.

Dupa ce in presa au aparut informatii conform carora ambasadorul roman la Budapesta ar fi fost convocat la Ministerul de Externe maghiar pentru a da explicatii cu privire la declaratiile de zilele trecute ale premierului PONTA, MAE a emis un comunicat in care precizeaza ca intrevederea a avut loc la socilitarea lui Victor Micula. 

“Nu doresc sa cad in capcana provocarilor de la Budapesta, dar Guvernul Romaniei nu poate tolera la nesfarsit derapajele inacceptabile ale Ambasadorului Ungariei la Bucuresti sau ale altor oficiali maghiari care ne viziteaza tara! Pozitia MAE din Romania a fost extrem de echilibrata si in acord cu normele si standardele europene!”, scrie PONTA pe Facebook.

CITESTE SI: Ministerul ungar de Externe l-a convocat pe AMBASADORUL ROMAN din cauza declaratiilor lui PONTA

Totodata, premierul se arata revoltat de faptul ca autoritatile de la Budapesta cer explicatii ambasadorului roman cu privire la o opinie “legitima” privind parerea sa.

“Si o precizare necesara – respect Ungaria si poporul maghiar, dar nu trebuie sa primesc aprobare de la Budapesta ca sa-mi expun opiniile legitime privind tara mea / nu sunt constrans de liderii PPE (asa cum din pacate sunt alti colegi din politica romaneasca) sa inchid ochii si sa inghit cu umilinta asemenea derapaje de la normele diplomatice si de respect intre doua tari!”, mai scrie VICTOR PONTA pe reteaua de socializare.

CITESTE SI: AMBASADORUL UNGARIEI, BOTOND ZAKONYI, A LANSAT UN ATAC DUR LA ADRESA LUI VICTOR PONTA

Ambasadorul roman la Budapesta, Victor Micula, a fost convocat de Ministerul ungar de Externe cu privire la o declaratie a premierului VICTOR PONTA, potrivit carora Ungaria, prin actiunile ei, “incearca sa provoace” Romania

VICTOR PONTA a vorbit in cadrul unui interviu televizat despre declaratiile anterioare ale ambasadorului ungar la Bucuresti, Botond Zakonyi, referitoare la relatiile dintre cele doua tari. Acesta ar fi declarat ca relatiile bilaterale depind si de cooperarea in ceea ce priveste infrastructura, insa “partea romana nu reuseste sa demonstreze suficienta bunavointa” in acest sens