PONTA i-a ordonat lui RUS sa gaseasca o solutie pentru salvarea TAROM-ului

Premierul Victor Ponta i-a cerut marti, la inceputul sedintei de Guvern, ministrului Transporturilor, Ioan Rus, sa gaseasca o solutie pentru salvarea companiei TAROM.

“Stiu ca e o perioada dificila in campanie. Se aduce aminte de toate lucrurile care trebuie rezolvate. O parte le putem rezolva, o parte nu, dar vreau sa avem dialog, inclusiv domnule ministru al Transporturilor aveti tot sprijinul din partea noastra pentru dialogul cu sindicatele din transporturi.

CITESTE SI: HAOSUL continua la TAROM: Alte doua CURSE INTERNATIONALE ANULAT 

Ma bucur ca ati avut succes si am gasit o solutie rationala in zona feroviara. Sunt convins ca veti gasi o solutie rationala ca sa salvam unul din brandurile romanesti, TAROM, si va rog mult sa o faceti cu aceeasi intelepciune si spirit antreprenorial pe care l-ati avut pana acum”, a afirmat Ponta.

Mai multe zboruri TAROM au fost anulate in ultimele saptamani, dupa ce personalul navigant al companiei a refuzat sa efectueze anumite zboruri. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a afirmat recent ca a avut discutii atat cu pilotii, cat si cu conducerea TAROM, dar nu stie de ce acestia nu ajung la un acord.

CITESTE SI: Pilotii TAROM se pregatesc de noi PROTESTE: declanseaza conflictul de munca

“Am discutat si eu de cateva ori, de multe ori am discutat si cu pilotii si cu conducerea companiei. Au un litigiu, trebuie sa-i gaseasca solutie ei. (…) Parte din cereri sunt indreptatite, parte sunt exagerate, dar stiti cum este la negociere, urci ca sa gasesti o cale mediana. Nu stiu de ce nu gasesc. (…) Este singura companie din subordinea Ministerului Transporturilor unde exista un litigiu care se mentine, iar se stinge, iar mocneste”, preciza Rus.

Sursa foto: realitatea.net