Ponta i-a trimis lui Basescu propunerile pentru Ministerul de Externe si Ministerul Culturii

Guvernul condus de Victor Ponta, cu doi membri lipsa, i-a trimis presedintelui Traian Basescu propunerile pentru Ministerul de Externe si Ministerul Culturii, informeaza Executivul intr-un comunicat transmis Mondo News.

”Avand în vedere prevederile art. 85 alin (2) din Constitutia Romaniei, republicata, precum si ale art. 8 alin (1) si ale art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare în cazul în care un membru al Guvenului demisioneaza din functie, iar vacanta postului a fost constatata prin decret prezidential, Presedintele Romîniei va numi, la propunerea Primului-ministru un membru al Guvernului.

Citeste si: Vezi pe cine propune UDMR la Ministerul Culturii

În acest sens, în cursul zilei de astazi 18 noiembrie a.c. primul-ministru Victor Ponta va transmite catre Presedintele Romaniei Traian Basescu nominalizarile pentru functia de ministru al Afacerilor Externe si cea de ministru al Culturii si viceprim-ministru al Guvernului, astfel:

– Pentru functia de ministru al Culturii si viceprim-ministru va fi nominalizata doamna Hegedus Csilla;

– Pentru functia de ministru al Afacerilor Externe va fi nominalizat domnul Ambasador Mihnea Ioan Motoc.”, se arata într-un comunicat al guvernului.