PONTA ii da replica lui Basescu in cazul nominalizarilor privind functia de COMISAR EUROPEAN

VICTOR PONTA

Premierul VICTOR PONTA i-a dat replica presedintelui Basescu in privinta discutiilor privind NOMINALIZAREA COMISARULUI EUROPEAN.

Seful Guvernului a declarat, sambata, ca decizia presedintelui CE Jean-Claude Juncker privind portofoliul pentru Romania in Comisia Europeana va fi anuntata saptamana viitoare, iar imediat dupa anunt se va trece la audierea persoanei NOMINALIZATE in Parlamentul Romaniei.

Citeste si: ALINA GORGHIU: PONTA SA ANUNTE CARE ESTE A DOUA NOMINALIZARE PENTRU FUNCTIA DE COMISAR EUROPEAN

“Vreau sa lamuresc un lucru: Conform tratatelor UE si regulamentelor europene, Romania are un singur drept, anume acela de a NOMINALIZA o persoana pentru functia de COMISAR EUOPEAN. Cine este acea persoana si portofoliul sau, acesta este un drept absolut al presedintelui Comisiei. Domnul Juncker a precizat ca decizia finala privind portofoliul si alegerea persoanei ii apartine.

Am avut mai multe discutii cu domnul Juncker. Pentru mine cel mai improtant lucru este ca Romania sa aiba un portofoliu cu incarcatura serioasa”, a declarat PONTA.

“Prima propunere a fost aceea de a pastra portofoliul agriculturii pentru Dacian Ciolos. Cand Juncker mi-a comunicat ca pastrarea portofoliului detinut in Comisia anterioara este foarte putin probabila, am discutat cu domnia sa pentru a obtine un portofoliu cat mai bun. Saptamana viitoare domnul Juncker va anunta decizia sa. Eu o cunosc.

Imediat ce va fi anuntata decizia, voi proceda in felul urmator: persoana care va fi desemnata pentru un portofoliu va trece prin audierea in cadrul Parlamentului national. Sunt convins ca domnul Basescu a vorbit in numele sau. Ar fi fost cel putin nepotrivit sa il audiem pe domnul Ciolos pentru agricultura si el sa nu fi fost NOMINALIZAT.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: AM AFLAT DE LA BRUXELLES CA EXISTA DOUA NOMINALIZARI DE COMISAR EUROPEAN

Nu pot confirma informatiile pe surse. Cand domnul Juncker anunta propunerea pentru Romania, va pot spune. Pot confirma ca avem posibilitatea de a propune o femeie pentru functia de COMISAR EUROPEAN. Categoric este o femeie.

Prima optiune a Romaniei este portofoliul Agriculturii pentru Dacian Ciolos”, a explica VICTOR PONTA.