Ponta ii raspunde lui Basescu: Nu mai am incredere, n-am avut niciodata!

Ponta, despre bugetul pe 2015

Premierul Victor Ponta ii raspunde presedintelui Traian Basescu, care l-a atacat printr-o serie de declaratii publice, lansate luni seara de la Palatul Cotroceni, la putin timp dupa ce Ponta si-a inceput vizita in Republica Moldova.

Presedintele afirma ca nu mai are incredere in activitatea Guvernului. In replica, Ponta a declarat ca nu a avut niciodata incredere in Traian Basescu si a subliniat ca nu are decat obligatia de a respecta functia de presedinte si institutia prezidentiala.

“Nu mai am incredere, n-am avut niciodata incredere. Daca este sa vorbim cinstit, impotriva vointei lui si doar vointei populatiei a trebuit sa ma numeasca de doua ori prim-ministru. Guvernul actual n-are niciun fel de obligatie fata de Traian Basescu, are fata cei care l-au votat. Fata de Traian Basescu n-am decat obligatia de a respecta functia de presedinte si institutia prezidentiala”, a declarat Ponta, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

In ceea ce priveste atacurile presedintelui la adresa sa, Ponta spus ca Basescu a facut o obisnuita in a-l certa ori de cate ori este plecat, insa a adaugat ca “fata urata a Romaniei” aratata de seful statului este contrabalansata de faptul ca cei din Republica Moldova au vazut o fata a Romaniei serioasa si constructiva. Premierul a punctat si discutiile avute pana acum in cadrul vizitei pe care o desfasoara astazi si maine la Chisinau.

“Cum face domnul presedinte cand sunt plecat, a iesit la televizor sa ma certe. Incepem lucrarile pentru gazoductul Iasi – Ungheni pentru posibilitatea ca Moldova sa primeasca gaz si din Romania nu doar din Rusia. Am vorbit cu ministrii de externe sa redeschidem emisia postului national TVR Moldova si am vorbit cum facem ca studentii moldoveni sa foloseasca bursele. Doar 2.800 de tineri moldoveni au aplicat, problema este sa le foloseasca. Mi-am facut treaba ca prim-ministru si am incercat sa prezint o fata a Romaniei mai serioasa, mai constructiva. Ca intre timp cineva la Bucuresti ma injura si afiseaza fata urata a Romaniei, cei de aici au vazut o fata a Romaniei care face ceva pentru Moldova”, a mai precizat Ponta.