PONTA ii raspunde lui IOHANNIS privind CODUL FISCAL: Politica economica e treaba Guvernului

Premierul Victor Ponta a raspuns afirmatiei presedintelui Klaus Iohannis potrivit careia un Guvern „ideal” ar fi cel care se consulta cu seful statului inainte de un proiect atat de important precum Codul Fiscal, informeaza postul B1TV.  Victor Ponta a explicat ca procedura normala nu prevede consultari cu presedinte pe subiecte economice, insistand ca politica economica este atributia Guvernului.

Acesta a mai declarat ca are o buna colaborare cu Klaus Iohannis, dand exemplul cazului Micula, cand statul roman a fost obligat sa plateasca o suma pe care, printr-o modificare legislativa si cu ajutorul promulgarii sale de catre presedinte, a putut sa o evite.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre BASESCU: Ii prieste pensia, e foarte vocal si postac

Despre Codul Fiscal, cu siguranta procedura constitutionala e foarte buna. Guvernul a facut consultari cu mediul de afaceri, acum ajunge in Senat, apoi la Camera si apoi la presedinte care daca vede ceva neconstitutional poate sa il trimita. Politica economica e a Guvernului. Constitutional nu e normal sa mergi la presedinte inainte sa faci un asemenea proiect. Cand sunt probleme economice care privesc siguranta nationala sigur ca le discut cu presedintele, asa cum l-am informat despre cazul Micula. Printr-o modificare legislativa facuta in Parlament la cererea fostului ministru de Finante Darius Valcov o modificare despre care l-am informat pe presedinte si a promulgat-o, am putut sa punem intr-un cont banii respectivi asa cum ne-a cerut instanta de la Washinton, i-am pus in cont, pe de alta parte, odata aflati in cont, banii au fost blocati cu conditia sa ne spuna Comisia Europeana daca putem sa-i dam, dar comisia a spus ca nu putem sa ii dam. L-am informat pe presedinte, pentru ca fara domnia sa nu aveam legea in vigoarea”, a explicat Ponta.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, la 100 de ZILE de MANDAT: Romania LUCRULUI BINE FACUT este POSIBILA

Totodata, premierul a vorbit si despre situatia locuintei presedintelui Klaus Iohannis, afirmand ca fostul sef al statului Traian Basescu nu a vrut, initial, sa elibereze Vila Lac 3, cea in care urmeaza sa locuiasca Iohannis.

Pana la urma, dupa ce 100 de zile am incercat pe o cale civilizata, fara executori judecatoresti si mascati, sa il convingem pe fostul presedinte sa elibereze locuinta care ii revine acum lui Iohannis (..) ramane sa se faca reparatiile si apoi domnul Iohannis se va muta. RA-APPS m-a informat dupa ce s-a mutat la Scrovistea. Basescu le-a spus ca nu pleaca din vila, nu voiam sa aduc mascatii acolo, era si asa destul de penibil”, a mai spus premierul.