Ponta il provoaca pe Facebook pe Basescu: Sa ne spuna daca a mai citit si altceva decat Levantul

Ponta il provoaca pe Facebook pe Basescu: Sa ne spuna daca a mai citit si altceva decat Levantul

Premierul Victor Ponta a postat, vineri, pe Facebook, o lista a cartilor care i-au placut in mod deosebit, provocandu-l pe presedintele Traian Basescu la un gest similar si cerandu-i sa precizeze daca a citit in ultimii ani si altceva in afara de “Levantul”, romanul lui Mircea Cartarescu.

“Am acceptat provocarea jurnalistului Costi Rogozanu (nu a fost deloc absurda!) de a nominaliza cateva carti pe care le consider foarte valoroase si care mi-au placut foarte mult”, scrie premierul intr-o postare pe contul sau de Facebook.

Victor Ponta a enumerat 12 titluri de carte si 11 autori.

Citeste si: VICTOR PONTA: Dupa prezidentiale vom avea UN NOU GUVERN in care va fi inclus si PLR

Tilurile enumerate sunt: Umberto Eco – Baudolino, Mika Waltari – Amantii din Bizant, Mario Vargas Llosa – Pestele in apa si Matusa Julia si condeierul, James Clavell – Vartejul, Frederic Beigbeder – Iarta-ma, ajuta-ma!, John Darwin – After Tamerlane, Amin Maalouf – Stanca lui Tanios, Kissinger – Despre China, Marin Sorescu – Trei dinti din fata, Petru Dumitriu – Cronica de familie si Petre Salcudeanu – Biblioteca din Alexandria.

Citeste si: VICTOR PONTA: Niciodata NU S-A VORBIT ca Romania sa primeasca portofoliul de ajutor umanitar

La finalul postarii sale, Ponta il provoaca pe Traian Basescu: “Il provoc mai departe pe Traian Basescu – sa ne spuna daca a mai citit si altceva decat Levantul in ultimii ani!”, mai scrie Ponta pe contul sau de Facebook.

Recent, printre utilizatorii de Facebook a aparut un trend care consta in provocarea apropiatilor sa enumere cartile favorite si de a transmite mai departe provocarea. Pe de alta parte, romanul “Levantul” este una din cartile care ii plac presedintelui Basescu, potrivit chiar afirmatiilor sefului statului.