PONTA: Impunerea cotelor de imigranti nu e in spiritul UE

Premierul VICTOR PONTA s-a referit sambata seara, intr-o emisiune la Antena 3, la criza imigrantilor din Europa, subliniind ca ideea de impunere a unor cote de refugiati statelor membre nu este “in spiritul UE”.

Seful Executivului a adaugat ca, in aceasta chestiune, Romania “are o pozitie coordonata”, aratand ca sunt implicati in gestionarea situatiei presedintele, premierul, ministrul de Interne si ministrul de Externe. 

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A RESPINS COTELE OBLIGATORII DE REFUGIATI IMPUSE DE CE ROMANIEI

“Romania nu trebuie sa cada in xenofobie. S-a trezit si domnul Basescu si altii ca trebuie sa inchidem granitele. Eu nu cred asta. (…) Nu sunt de acord cu atitudinea ‘sa inchidem granitele’. Si nu sunt de acord nici cu prostia asta ca “trebuie sa ne uitam la religie sa nu fie musulmani. Acesti oameni trebuie vazuti ca oameni de buna credinta, care vor sa isi construiasca o noua viata”, a declarat VICTOR PONTA. 

CITESTE SI: JUNCKER A PREZENTAT SCHEMA DE DISTRIBUIRE A REFUGIATILOR IN UE. ROMANIA A AFLAT CATI IMIGRANTI VA PRIMI. UPDATE

Potrivit lui, problema imigrantilor trebuie privita din perspectiva cauzei, si nu a efectelor produse, pentru ca altfel vor veni si mai multi in Europa. 

Sursa foto rtv