PONTA, in Camera Deputatilor: ROMANIA se afla intr-un MOMENT ECONOMIC extrem de BUN. O CRESTERE ECONOMICA de 3-4% devine POSIBILA

Premierul VICTOR PONTA a salutat marti in plenul Parlamentului ideea ca premierul sa vina o data pe luna in fata alesilor pentru a prezenta situatia tarii.

”Va felicit pentru modifcarile aduse regulamentului. Cred ca daca in fiecare luna premierul vine sa raspunda in fata Parlamentului este un lucru extrem de bun pentru relatia dintre Parlament si Guvern”, a declarat premierul.

VICTOR PONTA a precizat ca tara noastra se afla intr-un moment economic extrem de bun.

”Cred ca este extrem de important ca la jumatatea lui 2015 sa stim exact unde ne aflam. O sa va dau un citat din guvernatorul BNR: ”cresterea economica din prezent este nu doar robusta, ci si sustenabila”. Romania se afla intr-un moment economic extrem de bun, in care a reusit sa refaca distrugerea economica si sociala din anii 2010 -2011. Romania a avut o crestere medie de 3%, in primul trimestru, o crestere de 4,2 % a PIB, suntem si noi pe primul loc la un lucru important. imi doresc ca la finalul mandatului sa puteti sa spuneti ca ati fost membri ai Parlmentului in patru ani de crestere neintrerupta. Vreau sa multumesc tuturor membrilor USL, celor care au sprijinit programul de guvernare”, a mai spus PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, reclamat la INSPECTIA JUDICIARA

”Dupa ce am preluat guvernarea in recesiune, sunt trei ani si ceva de crestere economica, e important ca acesta crestere se bazeaza pe motoare interne si externe. O rata de crestere economica de peste 3% devine un obiectiv posibil”, a precizat premierul.

”Multumesc Parlamentului si ministrilor pentru deblocarea celei mai grele mosteniri pe care am primit-o: blocarea fondurilor europene. Avem acordul de parteneriat si majoritatea programelor operationale petru 2014-2020 deja aprobate. Am platit aproape in totalitate imprumultul luat si consumat de colegii de la PDL, ne-am incadrat in toate tintele de deficit stabilite cu partenrii internationali. Va rog sa retineti ca avand sprijinul dumeavostra putem sa mergem mai departe cu acest rezultate. Ma bucur ca ma aflu in fata Parlamentului la o zi dupa reducerea TVA, si dublarea alocatiilor, doua masuri foarte importante”, a mai spus VICTOR PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Un domn de la CSM e suparat si ma reclama ca am comentat decizia in cazul DRAGNEA

”Este important ca in perioada urmatoare sa aprobam noul Cod fiscal, sa punem in practica toate modificarile si proiectele de investitii si sa ne sprijiniti in aprobarea noului pachet privind investitiile publice”, a afirmat premierul.

Sursa foto www.agerpres.ro