PONTA: In luna august 2015 am incasat cu 1,2 miliarde de lei in plus fata de august 2014

Premierul VICTOR PONTA a anuntat, marti, ca in luna august a anului 2015, Romania a avut incasari mai mari fata de august 2014, cu un miliard doua sute de milioane de lei mai mult.

“Noi continuam sa prezentam toate datele reale, nu estimari, si pe baza acestora, daca este posibil, mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din masurile care sunt amanate un an pot sa intre in vigoare, pentru a sprijini mediul de afaceri in creare de locuri de munca, in taxe mai bine platite.

Vreau sa va anunt ca exista realitati pe care nimeni nu le poate contesta, care tin de colectare. Pentru ca, pana la urma, cei doi piloni ai politicii guvernamentale, pe baza carora s-a construit si Codul Fiscal sunt: pe de o parte, relaxarea fiscala si pe de alta parte, o administratie fiscala care sa combata evaziunea fiscala.

CITESTE SI: DRAGNEA: PONTA a fost primul premier care a propus MASURI FISCALE ce genereaza CRESTERE ECONOMICA

Vreau sa va anunt cum arata luna august 2015, fata de august 2014, in conditiile reducerii TVA-ului la 9%, a reducerii taxei pe constructii de la 1,5 la 1%, a cresterii contributiei la pilonul privat de pensii si reducerea CAS cu 5%.

Cu patru masuri de scadere pentru buget, in luna august 2015 am incasat cu un miliard doua sute de milioane de lei mai mult decat in august 2014.

In 2015 pe primele opt luni am incasat 130 de miliarde, venituri administrate de ANAF, fata de 120 de miliarde a aceleiasi perioade a anului trecut.

CITESTE SI: CODUL FISCAL a fost APROBAT in SENAT

Pe primele 8 luni ale anului 2012, ANAF a incasat 110 miliarde de lei, in timp ce in 2015,  a incasat 130 de miliarde de lei, in conditiile in care cel putin anul acesta avem inflatie negativa, adica nu ar trebui sa indexam cu inflatie”, a spus PONTA.

Sursa foto a3