PONTA insista pentru readoptarea CODULUI FISCAL pana la 1 septembrie

Premierul Victor Ponta a reiterat miercuri, in sedinta de guvern, ca doreste ca pana la data de 1 septembrie Codul fiscal sa fie readoptat prin sesiune extraordinara a Parlamentului.

“Ma bucur ca s-a promulgat CODUL DE PROCEDURA FISCALA, ma bucur ca s-a promulgat LEGEA AMNISTIEI FISCALE, sunt lucruri care fac parte dintr-o coerenta economica de care Guvernul raspunde. Si de aceea suntem pe primul loc in Europa la crestere economica si o sa fim si mai departe… Am discutat cu liderii Coalitiei, pana la 1 septembrie, prin SESIUNE EXTRAORDINARA A PARLAMENTULUI, vreau sa READOPTAM CODUL FISCAL, pentru ca este un cod discutat cu mediul de afaceri, este un cod aprobat de ambele camere ale Parlamentului, in unanimitate, chiar daca acum unii uita ce-au votat acum trei saptamani. Nu stiu daca erau in deplinatatea facultatilor electorale, era sa zic, atunci cand au votat toti si au zis ca e un cod liberal, foarte bun si dupa aia i-a intors cu cheita — nu e bun. Ba e un cod foarte bun”, a declarat Ponta.

CITESTE SI: SCRISOARE DESCHISA a profesorilor de ECONOMIE din Romania: NU RATATI RELAXAREA FISCALA! 

Potrivit acestuia, noul Cod fiscal va ajuta la crearea de LOCURI DE MUNCA PENTRU TINERI, sprijinind dezvoltarea economiei romanesti.

“NU E COD LIBERAL, NICI SOCIAL-DEMOCRAT, e AL ROMANIEI si ne ajuta sa cream locuri de munca pentru tineri, ne ajuta sa dezvoltam economia romaneasca, ne ajuta sa avem bani la fondul de pensii, ne ajuta sa avem bani pentru toate celelalte lucruri. Si la 1 septembrie trebuie sa-l avem in vigoare, pentru ca e un lucru bun pentru Romania, nu pentru Guvernul actual. Daca acest Guvern a facut un lucru bun in ultimii trei ani si jumatate, a facut ca dintr-o prapastie economica si sociala trei ani de zile nimeni n-a pierdut nici macar un leu, toata lumea a adaugat ceva”, a adaugat prim-ministrul.

Ponta i-a rugat pe ministri sa se ocupe de lucrurile care tin de ministere in sine, in vederea sprijinirii procesului de readoptare a Codului fiscal.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: TVA REDUS LA 19% se va aplica de la 1 IANUARIE

“Vreau sa va rog pe toti ministrii sa insistati pe lucrurile care privesc ministerul dumneavoastra. Ministerul de Finante si-a facut treaba, a pus la dispozitie datele, va pune in continuare. Eu stiu o singura lege adoptata anul acesta fara niciun fel de impact bugetar, fara niciun calcul si care a si fost promulgata imediat de presedinte: LEGEA DUBLARII ALOCATIILOR. Foarte bine, desi aia nu se facea asa, in sensul ca — daca chiar avem grija de Romania — nu dublam alocatii fara sa facem un calcul. Acum l-a promulgat presedintele, la rectificare avem banii pentru a acoperi dublarea alocatiilor si toate celelalte lucruri care au fost adoptate de catre Parlament”, a spus seful Guvernului.

Sursa foto: paginadepolitica