PONTA, intelegere cu IOHANNIS in privinta NUMIRILOR de la AMBASADE

Premierul Romaniei, VICTOR PONTA  a declarat pebtru postul B1 TV ca ” a existat consens intre presedinte si premier in privinta numirilor de la ambasade”. 

Acesta nu a reusit, totusi, sa spuna cine l-a propus primul pe GEORGE MAIOR, fostul sef al SRI.

MAIOR va fi noul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, in vreme ce EMIL HUREZEANU a fost trimis la Berlin, iar ADRIAN CIOROIANU il va inlocui la UNESCO pe NICOLAE MANOLESCU.

CITESTE SI: GEORGE MAIOR a fost numit AMBASADOR in SUA. EMIL HUREZEANU, trimis in Germania. ADRIAN CIOROIANU, delegat la UNESCO. UPDATE

De asemenea, ION JINGA a fost mutat de la Londra la Oficiul ONU, iar BOGDAN MAZURU, de la Paris, in Austria.

Categoric! Din ianuarie, februarie am discutat. Eu l-am informat si i-am spus. Unul dintre efectele blocajului institutional din ultimii doi ani este ca avem aproape toti ambasadorii, cu cateva exceptii, cu mandatele depasite. am fost impreuna in Arabia Saudita, unde avem de patru ani un insarcinat cu afaceri. Ne-am inteles pe toate numele. Daca unii sunt mai cunoscuti, va spun ca din punct de vedere al guvernului este persoana numita la Bruxelles”, a fost raspunsul lui Victor Ponta la intrebarea daca s-a consultat cu presedintele Klaus Iohannis in privinta acestor numiri la B1 TV.

CITESTE SI: Fostul director al SRI, GEORGE MAIOR, REVINE SPECTACULOS in prim plan

Sursa foto www.agerpres.ro