Ponta, intrebat daca va orienta Romania spre Rusia: Acuzatie absolut stupida. Mai gasiti niste fraieri pe care sa ii pacaliti?

Premierul Victor Ponta a catalogat drept “manipulare de joasa speta” acuzatia ca ar putea orienta Romania spre Rusia, in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale, si a completat ca tara noastra va avea fata de Moscova aceeasi orientare ca Uniunea Europeana si NATO.

“Romania e in UE si NATO si nu va avea alta orientare fata de Rusia decat are UE si NATO”, a spus Ponta, invitat la B1 TV.

Ponta a argumentat ca, impreuna cu premierul moldovean Iurie Leanca, s-a deplasat la Kiev unde a “stabilit o relatie speciala” cu presedintele Poroshenko si premierul Iatseniuk, cunoscut pentru pozitia sa “radicala” impotriva Rusiei.

Citeste si: DACA PONTA IESE CASTIGATOR LA ALEGERI, AR PUTEA REORIENTA POLITICA EXTERNA CATRE RUSIA SI CHINA – THE ECONOMIST

Victor Ponta a catalogat ca o astfel de acuzatie “absolut stupida” i-a fost adusa si lui Adrian Nastase, si lui Mircea Geoana, si a intrebat retoric: “Mai gasiti niste fraieri pe care sa ii pacaliti?”.

Amintim ca publicatia britanica The Economist scrie ca in situatia in care Victor Ponta va castiga alegerile prezidentiale, este probabil sa-si consolideze baza de putere si sa reorienteze politica externa catre Rusia si China.