Camera Deputatilor a aprobat DUBLAREA ALOCATIILOR pentru COPII. REACTIA lui VICTOR PONTA. UPDATE

Plenul CAMEREI DEPUTATILOR a aprobat, miercuri, un amendament al liberalilor, adus Ordonantei de urgenta a Guvernului 65/2014, prin care se dubleaza ALOCATIILE pentru COPII de la 42 lei la 84 de lei.

UPDATE 16.55: Premierul VICTOR PONTA a dat asigurari miercuri ca Guvernul va gasi resurse financiare pentru DUBLAREA ALOCATIILOR pentru COPII, adaugand ca impactul financiar pentru acest an, de 900 de milioane de lei, va fi acoperit “cu siguranta”.

“Guvernul aduce la indeplinire deciziile Parlamentului si la un vot atat de consistent, evident, trebuie sa ne conformam. Ma bucur foarte tare ca o masura pe care analistii o numeau de stanga este totusi sustinuta de intreg Parlamentul. Mi-am facut datoria, deoarece Guvernului nu i s-a cerut punctul de vedere si nici nu s-a indicat sursa bugetara, sa explic doar ca impactul financiar pentru acest an, 900 de milioane de lei, il vom acoperi cu siguranta. O sa va rog la intocmirea bugetului pe anul 2016 sa avem sprijinul intregului Parlament pentru a gasi solutia ca aceasta masura sa ramana in continuare in vigoare, pentru ca nu vreau sa retraim un episod pe care cei mai vechi, ca si mine, si-l amintesc cu siguranta, episodul sfarsitului 2008, cand s-au dublat salariile si dupa aceea, e adevarat, in 2010, un guvern mai putin competent a trebuit sa le amane si acum le platim in sfarsit. Ne vom supune vointei suverane a Parlamentului. Vreau sa asigur ca pentru acest an vom gasi resursele financiare”, a declarat VICTOR PONTA in plenul Camerei Deputatilor.

UPDATE 15.38: Camera Deputatilor a aprobat DUBLAREA ALOCATIILOR pentru COPII de la 42 la 84 de lei. Decizia a fost luata cu 217 voturi “pentru”, 96 voturi “impotriva” si noua abtineri.

Dublarea ALOCATIILOR pentru COPII este la un pas sa devina lege, in ciuda faptului ca majoritatea PSD s-a opus amendamentului PNL care introducea aceasta prevedere intr-o ordonanta de urgenta a Guvernului.

Amendamentul a trecut cu 98 de voturi pentru  si 77 impotriva.  PSD a cerut 25 de minute pentru consultari dupa acest vot pentru amendamentul PNL.

Amendamentul PNL a fost depus la OUG 65/2014. Legea de aprobare a ordonantei, cu tot cu amendamentul PNL, urmeaza sa fie supusa la vot in plen. Dublarea alocatiilor este, astfel, la un pas de adoptare, in conditiile in care e mai putin probabil ca PSD sa respinga propria ordonanta.

In curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net