PONTA ironizat la maximum: La Ciolos nu e cazul sa se plimbe cu barca pentru a se arata implicat

Premierul Dacian Ciolos considera ca, atat timp cat MAI a actionat corespunzator, “nu este cazul sa se plimbe cu barca” prin zonele inundate pentru a-si arata implicarea intr-un proces “complicat” si “tragic”, a informat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, noteaza Agerpres.

“In prezent, situatia s-a normalizat, s-au depasit perioadele de varf si nu sunt localitati izolate. Toate aceste actiuni pe care Ministerul de Interne le-a sustinut in aceasta perioada au fost apreciate la nivelul Guvernului, inclusiv de catre prim-ministru. S-a comentat foarte mult in ultima perioada de ce nu exista actiune la nivelul Guvernului. A existat o actiune de supraveghere si de coordonare, de implicare directa, prin mii de angajati ai MAI, la nivelul MAI.

Premierul considera ca nu este cazul sa se plimbe cu barca prin zonele inundate pentru a-si arata implicarea intr-un proces complicat si tragic, atata vreme cat la nivelul MAI activitatea se desfasoara in bune conditii. Si aceasta este aprecierea dupa evaluarea pe care ministerul a facut-o legat de situatia privind inundatiile”, a afirmat Suciu.

El a precizat ca, dupa informarea facuta de ministrul de Interne in cadrul sedintei de Guvern, premierul a cerut ministerelor care au relatie si legatura cu situatia legata de inundatii sa se implice in evaluarea pagubelor in perioada imediat urmatoare – Ministerul Dezvoltarii Regionale, Ministerul Agriculturii, Mediului, MAI.

“Asa incat, in cel mai scurt timp, sa poata fi facute eventuale corectii financiare sau sustineri de plata. Eventual chiar din fonduri europene, daca situatia poate fi clasificata ca atare si se pot utiliza fondurile europene pentru situatii de urgenta de la Comisia Europeana”, a explicat Dan Suciu.

Din evaluarile realizate la nivelul prefecturilor, regasite in informarea prezentata de ministrul de Interne in cadrul sedintei de Guvern, fenomenele hidrometeorologice periculoase au afectat 692 de locuinte din 13 judete, 1.673 de anexe gospodaresti din 15 judete, 32 de scoli, camine culturale, sali de sport din opt judete, 658 de poduri si podete, 18.753 hectare si terenuri agricole.

Aceleasi evaluari mai arata ca au fost temporar blocate, inchise sau s-a dispus restrictionarea circulatiei pe patru tronsoane de cale ferata si pe 11 kilometri de drumuri nationale.

Amintim ca in 2014, cand mai multe zone au fost afectate de inundatii, premierul de atunci Victor Ponta a mers in inspectie iscand situatii tragi-comice. Pe langa replica deja celebra adresata ministrului Apelor Doina Pana “Ce faci fa Doina aici, aveai chef de niste inundatii?”, barca in care se afla Ponta a trebuit sa fie impinsa de jandarmi.

Sursa foto: realitatea